Kijött az állami tankönyves cég éves beszámolója, több lett a munkatárs, több a vezető. Azért is lesz jó az új rendszer, mert a Kelló ugyan nagyobb árréssel dolgozik, mint korábban a kiadók, de az így keletkezett nyereséget visszaadja az iskoláknak. Ez volt a tankönyvterjesztési rendszer átalakítása mellett az egyik visszatérő érv. A többi már régebben megbukott. A kiszállítást a Kelló színre lépése óta minden évben elszúrta, 2013-ban 38 ezer könyv nem érkezett meg időben, 2014-ben sem ment hiba nélkül a dolog. Idén bejelentették, hogy a Kelló a jövőben nem válogatja szét a könyveket tanulónként, ez egy másik előnyük volt, vagy lett volna, ha meg tudják csinálni. Szóval maradt ez a pénz dolog, hogy a nonprofit cég nyereségét visszaosztja az iskoláknak. A cég 2014-es pénzügyi papírjait elnézve most ennek is vége.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Tehát az eddigi nyereséget az iskolák kapták meg. Jó. De ezt a 140 milliós veszteséget is megkapják?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Tehát az eddigi nyereséget az iskolák kapták meg. Jó. De ezt a 140 milliós veszteséget is megkapják?
Hellcat
@human: Aztán miből tudnák befizetni ha krétára sincs...SEMMIRE nincs.
human
@Hellcat: Természetesen nem az iskolák fizetik, hanem a költségvetés. Azaz részben az iskolák és mindenki más is. De a lényeg, hogy hova tűnt a lóvé?
Hellcat
@human: Szerintem mindketten tudjuk..."Kijött az állami tankönyves cég éves beszámolója, több(!!!) lett a munkatárs, több(!!!) a vezető." na meg ez is elég árulkodó...
human
@Hellcat: Az öveges program sem a természettudományos laborok, termek korszerűsítéséről szólt, hanem a túlszámlázásokról.
"Mindenhol szuper lett az uniós pénzből kialakított tanterem, pedig csak a pályázati pénzek töredékét költötték rájuk. A megmaradt százmilliók különféle járulékos címeken találtak gazdára, a legnagyobb falatot a KLIK tartott meg magának, és nem árulja el, miért. A 14 milliárdos Öveges-programból 44 vidéki és 8 fővárosi iskola kapott támogatást természettudományos tantermek kialakítására, de a trafikmutyi-leleplezőként ismertté vált szekszárdi képviselő szerint egy egész pénzlenyúló céghálózat ráépülhetett a projektre. "
index.hu/belfold/2014/06/20/milliardos_mutyigyanu_a_tanteremfelujitasoknal/
Toby
Nem kell variálni: PÉNZMOSODA ! Pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.