Az MSZP népszavazási kezdeményezést nyújtott be a vasárnapi nyitva tartásról a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) kedden. Az ellenzéki párt közleménye szerint az MSZP-nek sikerült elsőként benyújtania a vasárnapi nyitva tartásról szóló új népszavazási kezdeményezést. 

A szocialista párt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP azt követően nyújtotta be kérdését hitelesítésre, hogy a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egy korábbi határozatát, amelyben elutasított egy másik, azonos témájú kezdeményezést.

A népszavazási kezdeményezést Litresits András, az NVB MSZP által delegált tagja adta le az NVI elnökhelyettesének. Az MSZP azért most adta le a kezdeményezését, mert a jogszabály értelmében amíg egy másik azonos témájú kezdeményezés elbírálása jogerősen nem történt meg, addig új kérdés nem nyújtható be.

A Kúria keddi jogerős döntésével azonban a témakör védettsége megszűnt és ez kaput nyitott egy új kezdeményezés leadására – írták a közleményben. Az ellenzéki párt kitért arra, hogy a törvény értelmében néhány hónapon belül a választópolgárok népszavazáson dönthetnek az alábbi kérdésben: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?"

Az MTI megkeresésére az NVI azt közölte, megkapták az MSZP népszavazási kezdeményezését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Teljes fölösleges a népszavazásra pénzt kiadni! Egyszerűen eltörölni a törvényt!
Haragospetya, feláll, kijelenti ezt elkúrtuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.