Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani.

A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon – https://mgcs-2015.nfsi.hu/ – keresztül történik.

Az Otthon melege program keretében meghirdetett, energia-megtakarítást eredményező mosógépcsere pályázat július 1-jén indult, elsőként a nyugat-dunántúli régióban.

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek, ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ. Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege.

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Amikor 2012-ben megkérdezték Varga Mihályt, hogy mitől indul majd be a gazdaság, azt mondta:

"előbb-utóbb a hűtőszekrény elromlik, előtt-utóbb lehet, hogy a tévét is ki kell cserélni."

aki nem emlékszik rá, járjon utána.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
500,000,000 Ft ból nem sok gépet lehet venni ha darabja kb 100.000 Ft.Az még a Fidesznek sem elég a szegény embereknek meg egy darab se jut.
mate03
@nemkati: ! 18-éves Hajdú szuper automatám van!Kétszer csapágyaztam,egyszer ékszíjat cseréltem! Más hibája még eddig nem volt! A szomszédom tavaly vett egy Siemenset! Idáig,garanciába négyszer voltak nála,a szerelő szerint,ezek a gépek Kelet Európában,csak Törökországban készülnek! Az alkatrész méreg drága hozzá! Úgyhogy azt hiszen az én kis öreg szarom, megérte a pénzét!
nemkati
@mate03: Ugye, azok a jó régi cuccok, azok ma is milyen jól szuperálnak! :))
Manapság mindent úgy gyártanak, hogy hamar tönkremenjen, és vegyél helyette újat. De ez csak egy összeesküvés-elmélet, lehet, hogy nem igaz. Viszont ezekre a mosógépekre (amik most ugye elfogytak, vagy amikre a pénz fogyott el) azt mondja a kormány, hogy "minimum 10 százalékos energia, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást kell elérni." Úgy legyen!
Január
Volt anno egy Minimat-tunk, 25 évig használtuk. Tégláson gyártották.
Ha ma olyan minőségű termékeket gyártanának a gyártók már kereslethiányában tönkrementek volna.
Ezek a mosógépek akkor még tőkés exportra készültek - akkor meg is követelték a minőséget a forgalmazók - , belföldiek csak előjegyzéssel juthattak hozzá. Először csak készpénzért lehetett kapni, egy idő után részletre is adták.
Mi akkor 11 600 Ft készpénzt fizettünk érte, azóta a jövedelmek már 100 x-osra nőttek.
Valószínű a Minimattunk is legalább félmillióba kerülne.
A jelenlegi mosógépeket nem egy életre tervezik, amelyik háztartási gép szlogenjében benne van az "Életre tervezve" nagyságrendekkel drágább, mint egy "hétköznapi " mosógép, ami jó, ha kibír néhány évet.
Most szedtük szét az akkori mosógépünket, - abban volt anyag, és minőség is.
A mostani mosógépünk külseje egy év használat után elszíneződött, igaz még használható.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.