Magyarország kénytelen megvédeni déli határait, de ez a lépés nem irányul Szerbia és a szerb nép ellen – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő szerdán Budapesten, a magyar-szerb kormányülés után Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország a legális határátkelőhelyeket fenntartja, azokat bővíteni, fejleszteni akarja, vagyis "határátkelőhelyeket nem zárunk le, de a törvénytelen határátkeléseket minden eszközzel meg fogjuk akadályozni".

Szerbia már nem morog annyira a magyar határzár miatt

Magyarország "harapófogóba" került, mert nemcsak délről érkezik Magyarországra "a népvándorlás újabb hulláma", hanem nyugati részről is az a szándék, hogy illegális határátlépőket küldjenek vissza Magyarországra. "Bármennyire is nem esik jól, mégis kénytelenek vagyunk Magyarország déli határait megvédeni" – fogalmazott a miniszterelnök.

Szerbia büszke rá és elégedett azzal a jó viszonnyal, amely Magyarországhoz fűzi, sok energiát fektettek ennek megteremtésébe, és ezt nem ronthatja el a magyar-szerb határra tervezett határzár

- ezt már Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök mondta.

A magyar és szerb kormány együttes ülése után az Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatón Aleksandar Vucic kiemelte: nehéz időkben még fontosabb, hogy egy ország baráti kapcsolatot ápoljon a szomszédaival, és Magyarország Szerbia "nagy barátja".

Bár Szerbia nem örül a kerítésnek a magyar-szerb határon, de bízik benne, hogy sikerül rendezni a szerb-macedón határon kialakult helyzetet, és ebben Magyarország is segít – közölte.

Hangsúlyozta: Szerbia örül Magyarország minden sikerének, mert a sikeres, fejlett, stabil Magyarország előfeltétele annak, hogy Szerbia is sikeres, fejlett, stabil legyen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aborisz
És milyen igaza van Orbán Viktornak ! A házon azért van ajtó. hogy azon közlekedjenek ne az ablakon!
F_Viktor
Valamit adott Orbán a szerbeknek, hogy megnyugodtak.
kamazuka
Minden egyes bevándorló,migráns,menekűlt.két új munkahelyet generál!

Amint a kormány ezt felismeri,a mosolygós legyintés helyett.
Azonnal, soha nem látott fejlődés idúl meg, ebben a térségben!

Két új munkahely!

Érted?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.