Mielőtt Orbán Viktor az illegális bevándorlással sikeresen tematizálta volna a közéletet, jócskán megcsappant a kormány népszerűsége több korrupciógyanús ügy miatt is. A hvg.hu most szép gyűjtést csinált arról, milyen botrányokról tereli el a figyelmünket a Fidesz kommunikációs gépezete.

- vasárnapi zárva tartás: azzal, hogy a kormány megvalósította a KDNP álmát, igencsak kivívta a nép haragját. Az indulatok a mai napig sem csitulnak: éppen tegnap érkezett a hír, hogy az emberek kétharmada – pártszimpátiától függetlenül – ellenzi az intézkedést.

- brókerbotrányok: óriási pénzügyi botrányok miatt izzadhatott le a kormány 2015-ben, elég csak a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor bedőlésére gondolni. Utóbbi pedig igen sok kellemetlen percet okozott a külügynek – élén Szijjártó Péterrel.

- belvárosi ingatlanügyek: Juhász Péter, az Együtt ellenzéki politikusa azzal vádolja az V. kerületet, hogy évek óta áron alul adja el az önkormányzati ingatlanokat.

- urizálás: Rogán Antal magától táguló lakása, Lázár János fácánvadászata, Szijjártó Péterék "családi összefogással" vásárolt 167 milliós háza vagy futsal csapatának külügyi karrierje. Mind-mind olyan ügyek, amit nem néztek jó szemmel a választók.

Ezekről a botrányokról tereli el a figyelmünket a kormány a menekültekkel

- Simicska-Orbán háború: A miniszterelnök igencsak összeveszett korábbi jó barátjával, aki nemes egyszerűséggel legecizte, később pedig leügynöközte Orbánt. Simicska Lajos Közgépe azóta sorra bukja a közbeszerzéseket, holott korábban alig esett volna meg, hogy ne nyerjenek.

- gazdagodó jó barátok: Míg Simicska Lajos már kiesett Orbán Viktor kegyeiből, a miniszterelnök jó barátainak – például Mészáros Lőrincnek vagy Garancsi Istvánnak igencsak fut a szekér.

- Orbán vejének mesés sikerszériája: A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. újíthatta fel a fél ország közvilágítását – ezzel súlyos milliárdok vándoroltak hozzá. Ezek közül négy eset miatt nyomoz a rendőrség, de állítólag az EU csalás elleni hivatala is vizsgálódik már.

- A bajban lévő egészségügy: közismert a magyar egészségügy elkeserítő helyzete, erre hívták fel a figyelmet a Sándor Mária vezetésével szerveződő fekete ruhás ápolók mozgalma, de például emiatt tüntettek ma is az érintett dolgozók.

- a felsőoktatás káosza: a felsőoktatás átalakítása is heves indulatokat váltott ki, nem tetszett sokaknak, hogy több BA-szakot is meg akarnak szüntetni. Ugyanakkor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem növekvő befolyása sem növelte a kormány népszerűségét.

- a kitiltási botrány: korrupciógyanú miatt több embert is kitiltottak az USA-ból, ezek közül mindössze Vida Ildikóról derült ki, hogy szerepel a listán.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
@szandokan: Lehet tutik, de egy működő demokráciában külön-külön is egy kormány bukását jelentené, nem hogy együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Csizmás Kond: Én nem papusról beszélek. Neki már haja sincs...
A többi szőrt + szeretem rajta.
Csizmás Kond
@Mézike: nem a papusról...hanem alóla ?
...van aki fent szereti van aki alatta...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Alatta?
Na ahhoz semmi közöd!
Ott van neki ahol kell.
Csizmás Kond
@Mézike: ...a papushoz nem is akarom, hogy legyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.