Szomorú közleményt adtak ki Magyarország leghíresebb lováról.

Az alábbit írta a pannoniaoverdose.hu:

Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is). Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni.

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett.

Meghalt Overdose

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Több tulajdonosa is volt ennek az állatnak. A pénz kellett, de a lóra vigyázni -- arra valahogy nem jutott mód. Baleset érte, beteg volt - talán konkurencia is egyeseknek.
Sajnálom, mert kizsigerelve lehetett és dobálták ide-oda. Most már legalább nyugta van szegénynek.
Sem sport, sem állat, sem ember nem lehet védve attól, hogy a pénz átgázoljon rajta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
iskolakerülő
Akárki adta a címet remélem a kölykei döglenek.
trombit
Overdosenak papíron több magyar tulajdonosa is volt, oligarchák, akik sok-sok milliót fizettek bele. Nem érte, mert szétszabdalni és hazavinni nem lehetett.

Csodaló volt, de csak volt. Buktak rajta páran sok milliót. Már a tulajdonlás körülményei sem vallottak normális üzletmenetre, csak a sikeres futamai utáni anyagi harácsra.
dr. prédikátor
@kamazuka: Teljes mértékben egyetértek veled! Ezt a lovat megetették,valakinek az útjában állt, vagy csak a kicsinyes bosszú oltotta ki az életét!!!
okina48
@nemjoezigy: Szerintem néhány állat megérdemli ezt a kivételezést,ugyanúgy mint sok ember a megdöglött kifejezést!
Pl.Szita Bence bestiális gyilkosaira soha nem tudnám kimondani,hogy meghalt!
Azonkívül egy magányos embernek jelenthet olyan sokat egy hűséges állat,hogy igenis joggal mondhatja,hogy meghalt.Sajnos sokan vannak ilyenek,és egyre többen lesznek.
kamazuka
@dr. prédikátor: Állatartásban jártas szakemberek de agrármérnökök is osztják azt a vélekedést mely a szakma szerint bizonyos élettani történést követően a takarmányozás nagyon nem mindegy ,konyhanyelven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.