A legszegényebb magyar kistérségek toplistája elképesztő állapotokról árulkodik. A Pénzcentrum járt utána annak, mennyi pénzből gazdálkodnak az ott élők.

Az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer (TEIR) statisztikából szemezgetve világossá vált számukra, hogy melyek a leginkább leszakadt magyar kistérségek és ott melyek a legnagyobb társadalmi problémák.

A legszegényebb kistérségek toplistáját az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem alapján állították össze.

Az ötödik helyen végzett Baktalórántházai kistérségben például az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem: 434 031 Ft/év. Magyarországon a munkanélküliség csak a Záhonyi kistérségben magasabb és rengeteg alapvető szolgáltatás is hiányzik.

A Baktalórántházai kistérséggel szemben hiába "csak" ~7,5 százalékos a munkanélküliség a negyedik helyezett Kisteleki kistérségben, de a fizetésekben visszaesés van. Itt ugyanis a nettó jövedelem: 421 689 Ft/év.

Az első helyezett kistérség a Bodrogköz. Ez az egyik legelmaradottabb kistérség, amit legjobban az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem mellett az fémjelez, hogy fejenként évi 1 046 030 forinttal az országban itt a második legalacsonyabb az egy adófizetőre jutó összes nettó jövedelem (az első helyen a Sellyei kistérség van 1 036 688 Ft/év/fővel) – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ezek után miért csodálkoznak, hőbörögnek a nyugati határ mellet élők, hogy honfitársaik menekülnének otthonaikból. Viktor! Ez nem megélhetési migráció???
És nem sül le a bőr a képedről !!!
vonotok
Ezek után miért csodálkoznak, hőbörögnek a nyugati határ mellet élők, hogy honfitársaik menekülnének otthonaikból. Viktor! Ez nem megélhetési migráció???
És nem sül le a bőr a képedről !!!
JAJMÁR
És? mondják majd a jobberek... nem halt éhen senki!
(Aki pedig mégis belehalt, az már nem beszél )
verum
Ilyen az élet egy illiberális országban...
zöldszem
Csodálkozom, hogy nincs még itt senki aki megjegyezze: na de van rezsicsökkentés.
Ezeknél a családoknál, vajon mennyi a "rizsacsökkentés"? Valaki a narancsosokból???
Desischado
Ugyan kérem! Hiszen a reformok működnek! A gond csak az, hogy nem a szegényeknek, hanem a gazdagoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.