A sofőr, akinek a levelét a BKV-figyelő blogon publikálták, 12 éve dolgozik a BKV-nál. Írásában hozzá nem értésről, az ellenőrök visszás magatartásáról számolt be.

Beszámolója szerint szinte nap mint nap tapasztalja, hogy "gyerekekkel, kismamákkal, nőkkel négy-öt ellenőr és közteres gond nélkül intézkedést mer foganatosítani, ha van az intézkedésnek jogalapja, ha nincs!"

Arról az esetről, amikor szektások az öltözködése miatt zavartak le egy lányt a buszról azt írta:

a cégnél olyan emberek folytatnak vizsgálatot és ítélkeznek "balhés esetekben", akik közül sokan még BKV-járművet se láttak testközelből.

Szerinte nagyobb létszámú hangoskodó társasággal, nagydarab emberrel vagy hajléktalannal szemben nem olyan bátrak az ellenőrök. Ha ilyen alakokkal találkoznak a buszon, általában a következő megállóban leszállnak, vagy keresnek más "áldozatot".

A 112-es buszon történtekkel kapcsolatban még hozzátette: a történet számára azért is hihető, mert "ha az megtörténhet, hogy gyerekre, kismamára rászáll négy-öt ellenőr, miközben tőlük pár méterre épp egy hajléktalan piál vagy balhézik, ha az megtörténhet, hogy embereket szállítanak le a buszról, csak mert a piacnál sok nyugdíjas sok csomaggal tolong, akkor sajnos ez is elképzelhető."

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Ingyenélő mihaszna féreg az összes a közteresekkel együtt. Ezek közé csak az áll be aki semmire sem használható erkölcsi hulladék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
Spec raktam már le ellenőrt a 61-esről. A népek ugyanis elfelejtik, hogy az intézkedési hatáskör nem korlátlan. Az intézkedést nincs joga meggátolni "kivülállónak" de a jogsértő, vegzetatív magatartást kötelessége.
Viszont ez a "kedves" hüjepistikéket sem jogosítja fel arra, hogy lezsidókurvázza a különben udvarias ellenőrt. Azon az alapon, hogy nincs se jegye se bérlete, se neveltetése. Igaz, másfél mázsával az ember egy kicsit magabiztosabb tud lenni egy kismamánál.
Commneter
Nyilván!:P
Hiszen ők nemigen szaladhatnak el előlük, s ezáltal kényelmessé teszik az "állásukat"!:D
magyarbakancs
Van egykét ellenőr ki gusztustalan a viselkedése.
Tapasztalatom az ,hogy az utazó közönség egy némely tagja is gusztustalanul viselkedik.
m.macskosz
Ezt a világot már nem lehet visszaforgatni:
rég volt, amikor még mindenki megvette az elérhető árú busz-villamos-átszálló jegyeket, respektálták a kalauzokat, nem mertek felszállni piszkos ruhával, részegen, fagylalttal, hamburgerrel a tömegközlekedési járművekre, amikor a terhes anyának, az idősnek átadták az ülőhelyet, sőt, 20 éven aluliak le sem ültek, mert illetlenségnek számított...
Akkoriban nem ücsörgött egyedül egy 2 éves gyerek, miközben a 95 kilós anyja állt és akadályozta a többiek haladását a járműben. Nem tudom, az országra mennyire jellemző, amit most a budapestiekről slágvortokban elmondtam, de akkor mihez is kellene integrálódniuk a bevándorlóknak/menekülteknek? Egy empátiamentes, pénzéhes, kicsinyes társadalomhoz? :(
kkalman
@m.macskosz: ma, 20:55 Vidéken is nagyjából ez a helyzet. Én még emlékszem arra az időre, amikor a kalauz a városi járatokon a hátsó ajtó mellett ült, és adta a jegyet. Ki se lehetett kerülni, mert kérte felmutatni a bérletet, vagy megvásárolni a jegyet. És ha kellett "csinált" helyet az arra rászorulóknak.
TASzSz
Próbaképpen veszek fel a 1 szivárványszínű pólót, amit a hasánál kitömök 1 párnával és utazok 1 állomást. Ha megállítanak az duplán diszkriminatív!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.