A Fidesz arra szólítja fel Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, hogy kezdeményezze cége, az Altus Zrt. európai uniós szerződésének felbontását, és fizesse vissza a felvett pénzt. 

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Országgyűlés kedden – 120 igen szavazattal, 37 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett – elfogadta az ügyben a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló határozati javaslatot, amelyet fideszes képviselőtársaival terjesztett a Ház elé, hogy megvizsgáltassák a kormánnyal, felfüggeszthető-e a DK állami támogatása.

A politikus indoklásul felidézte: az Altus – konzorciumvezetőként – 1,5 milliárd forintos keretszerződést kötött az EU-val az uniós támogatásokhoz kapcsolódó tanulmányok készítésére.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja – közölte –, hogy egy EU-s hatáskörbe tartozó ellenőrzési tevékenységet gazdasági társaságon keresztül végezzenek, az pedig a kormánypárt szerint különösen méltánytalan, hogy egy országgyűlési képviselőt, egy volt miniszterelnököt bízzanak meg ilyen munkájával abban az országban is, ahol politizál.

Jelezte, hogy a kedden elfogadott határozat azt is kéri a kormánytól, kezdjen tárgyalásokat az EU-val az ilyen típusú szerződéskötési gyakorlat megváltoztatása érdekében. Az összeférhetetlenségi szabályokat szintén meg kell vizsgálni – tette hozzá a szóvivő.

Tuzson Bence megengedhetetlennek nevezte, hogy "európai uniós pénzek ilyen formában politikai pártokhoz vándoroljanak", ezzel ugyanis – mondta – akarva akaratlanul bújtatott pártfinanszírozás valósul meg az EU-n belül.

Azzal kapcsolatban, hogy a határozati javaslatukra az MSZP nemmel szavazott, a frakciószóvivő úgy fogalmazott: "összenő, ami összetartozik, a szocialisták e tekintetben ugyanazt fújják, mint a DK". A Jobbik tartózkodása is "enyhe nemet" jelent – jegyezte meg –, ezért a Fidesz azt kérdezi a jobbikosoktól, "milyen rejtegetnivalójuk van, miért nem támogatják, hogy Európában egy tisztességes szerződési gyakorlat alakuljon ki".

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Abzug62
Van bőr az arcukon! Szólítsa fel már valaki őket is, felsorolva, hogy mi mindent fizessenek vissza! Hosszú lenne a lista!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Mi lenne velük, ha nem lenne Gyurcsány? Szerintem ebbe betegedtek bele, egytől-egyig.
wagabund
ha már Gyurcsányból egy kicsit sok, akkor előveszik Veres Jánost..őt is elkezdték most rágni..Bajnai már csak szleng, nem tényező..

de itt ez a fránya Gyurcsány... a feleségét nem kóstolgatják, mert az cizellált, pikírt körmondatokkal alázza a támadókat.. veszélyesen okos nő... nem is értik mit mond Dobrev, inkább hagyják..
Rózsika Hatházi
A pofám leszakad! Még, ezek dumálnak tisztességes szerződésről.
Senara
Legnagyobb maflás az lenne nekik ha már hetek óta visszaadták a megbízást . Most jönnek a pofonok EU-tól amit Altusra fogják .
kecskésmihály
A Miniszterelnök veje, Mészáros Lőrinc és a többi Fideszhez közeli s...ló nem EU-s pénzeket költöttek el a kétesen elnyert pályázatokon? És vajon mennyi került ezekből a Fideszhez és saját zsebekbe? Tulok, akarom mondani Tuzsonnak ez miért nem szúrja a szemét?
papa.49
Az már bizonyos hogy rosszul vannak összeszerelve, a húsvágó bárdot a nyakukra kellett volna szerelni .és működtetni is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.