Orbán Viktor miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő – mondta pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – határozott határvédő politikát képvisel.

A határzárral kapcsolatban a kormányfő azt mondta: ezzel "miközben megvédjük Magyarországot, megvédjük az Európai Uniót is".

Orbán Viktort kérdezték a görög válságról is, amelyről szólva azt hangsúlyozta: ha 2010-ben nem jött volna létre példátlan összefogás Magyarországon, és nincs kétharmados parlamenti többsége a kormánynak, akkor ma ugyanott lennénk, mint Görögország. Jelezte ugyanakkor, hogy mélyen együttérez a görögökkel, és szurkol nekik.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
és a kivándorlás a jó politika eredménye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
"Azt, hogy kit engedek be a házamba, az országomba, a kormányfő a legelemibb önvédelmi kérdésnek tartja, amit csak a magyarok dönthetnek el."
A külhoni magyarok, akik más ország adózó állampolgárai, mégis beleszolnak a mi ügyeinkbe!!!??? ...akkor ki döntött? ...a magyarországi magyarok biztós nem!!!
Clavigo
Kib@ccott egy cc@r alak vagy,...,kegyes Vezziiiiir.
justhpeter
Remélem az Unió nem hiszei el, hogy Orbán fogja megvédeni. Mi már tudjuk, hogy amit Orbán megvéd, vagy megvédet (Selmeczi Gabikával), az eltűnik, mintha ott sem lett volna. Ha tehát az Unió beveszi, hogy majd Orbán megvédi, nemsokára ki lesz semmizve.
Anna Mária
@justhpeter: Dehogy hiszi, az Unió magasról tesz az ilyen hülye dumákra. De most adott Orbánnak 8 millió eurót, játszadozzon vele, talán csorgat valamit belőle a menekültek ellátására is.
világlátó
A legnagyobb baj most került napvilágra. Mi sem vagyunk felkészültek arra, hogy egy ilyen migráns rohamra komoly, megfontolt, emberséges, humánus válaszokat tudjunk adni.Ez komoly fogyatékossága népünknek, de főleg választott kormányunknak.Sokkal inkább működik a pánik, a félelem, a zavarodottság,mint a megfontoltság és a gondoskodás.
Ez tanulságos eset a további jövőre nézve. A népünknek meg kell tanulnia minden hasonló helyzetben embernek maradni, elébe menni a bajnak, nem bezárkózni kerítéseink mögé és gyűlölködő tekintettel elutasító magatartást tanusítani.De amilyen a miniszterelnökünk és kormánya viselkedése, olyan a népe magatartása is. Sok mindent másként tennénk ma már, ezt is értem, de már rajtunk marad a bélyeg, idegengyűlölők vagyunk.
Sajnálom, főleg amikor eszembe jut Könyves álmán királyunk intézkedés sorozata, a " szent földre " vonuló nyugateurópai seregek megfegyelmezése kérdésében. Bizony levágtak néhányat a zabolátlan fosztogató kereszteslovagokból, sereggel kísérték őket átvonulásuk során Magyarországon. Többet pusztítottak itt, mint aztán Jeruzsálem környezetében. Az ilyen vonulások mindig ezzel járnak. Nekünk akik itthon vigyázzuk a közbiztonságot,ezt szépen is kezelhettük volna, önmagunk tisztessége érdekében is.
Desischado
Megint csak azt állapíthatom meg, hogy ilyen gerinctelen féreg még nem ült a miniszterelnöki székben, Magyarországon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.