Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internetkonzultációról – mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban, miután fiatalokkal beszélgetett a Volt Fesztiválon. 

Deutsch Tamás érdekesnek és tanulságosnak értékelte a beszélgetést, mint fogalmazott: lehet látni, megfelelő helyen az embereket érdekli a közélet.

Hozzátette: jól döntött a kormány, amikor az internetről szóló konzultációnál a "nem járt utat választotta" azzal, hogy az interneten lehet kitölteni a húsz kérdésből álló kérdősort.

Emlékeztetett: mintegy 15 ezer ember töltötte ki eddig a kérdőívet, és reményét fejezte ki, hogy a hónap végén lejáró határidőig ez a szám meg fog többszöröződni.

A fesztiválozók kérdéseire válaszolva emlékeztetett arra is, hogy rossz volt a kormány elképzelése az internetadóról, ezért vonult 40 ezer ember az utcára tavaly októberben, ami után a kormány visszavonta a javaslatot és kezdeményezte a nemzeti konzultációt.

Hozzátette: véleménye szerint a tavaly októberi tüntetésben a javaslat rosszallói mellett a politikai elégedetlenség is benne volt. Úgy fogalmazott, hogy a „körültekintés hiánya miatt” jött létre az internetadóról szóló javaslat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem felesleges konzultáció, hozzátéve, hogy véleménye szerint a korábbi javaslatot most is elutasítanák az emberek. A kormány olyan kérdésekben kezdeményez nemzeti konzultációt, párbeszédet, amelyeket fontosnak tart, kíváncsi az állampolgárok véleményére – fejtette ki.

Utalt a vasárnapi zárva tartásra is, miután több fesztiválozó azt a kérdést tette fel, hogy abban miért nincs konzultáció. A konzultáció meghozandó döntéseket alapoz meg, meglévő szabályokról nem dönt – fogalmazott.

Elmondta, hogy fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd, mert a 21. században az internet fejlesztése aktív társadalmi és állami támogatás nélkül nem valósulhat meg. Hogy ezt milyen módon teszi majd meg a kormány, most arról konzultál az emberekkel – tette hozzá.

A fesztiválozók a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációról is kérdezték Deutsch Tamást, aki válaszában azt mondta, hogy a kérdéssor nem elfogult és nem manipulatív.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Deutsch Tamásnak a VOLT-on is ezen járt az esze"
Esze? miért, van aki azt hiszi, van esze? Ha volt is, akkor azt a kábszer felzabálta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@kkalman: Már megtörtént, a telekom és a telenor emiatt emeli brutálisan az árait.
Az adót a szolgáltatóra vetette ki, de mi, fogyasztók fizetjük.
soljanka
@Anna Mária: Azért ez Volt Produkció. MTVA támogatott, Orbán lányok kedvelt munkahelye. Szóval van ott jó sok fiatal, aki még Tompika hátsóját is szívesen tisztára nyalná.
papa.49
VOLT esze, de 1 éves korában elment azóta nincs!!!
Jozefina
Megüthetné néhány volt és akkor el lehetne mondani, hogy volt!!!
DR Eric CARTMEN
Tompikát szerintem kint felejtették a napon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.