Másfél éven át két helyről vett fel benzinpénzt az előző parlamenti ciklusban Szekszárd jelenlegi parlamenti képviselője, Horváth István, aki tavaly tavaszig a város polgármestere is volt – írja a Blikk.

Így polgármesteri hivatali autójába 2013 márciusa és 2014 augusztusa között milliókért tankolt a város pénzén, mindeközben a parlamenttől ugyanebben az időszakban 8,7 millió forint költségtérítési támogatást vett fel.

Az említett 18 hónapban 99 ezer kilométert hajtotta, ami havi 5500 kilométert jelent.

Az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint havonta 488 990 forintot kapott Horváth István. Vagyis a másfél éves időszakra 8,7 millió forintot, amit egyebek közt gépkocsihasználatra vett fel, s amely támogatást szekszárdi lakóhelyét figyelembe véve számolt ki az Országgyűlés.

Valóban a hivatali autómmal jártam a parlamentbe, hiszen én polgármesterként és képviselőként is képviseltem a szekszárdiak érdekeit. A polgármesteri feladatom ellátásához kapcsolódó költségtérítésről lemondtam a város javára, pedig az is járhatott volna. Azt azonban túlzásnak tartom, hogy ezzel az autóval jártam volna az országot. Mindössze néhány rendezvényen vettem részt miniszteri biztosként. Ezt az autóügyet méltatlan politikai támadásnak tartom, az én lelkiismeretem nyugodt.

A polgármesteri hivatal a Blikk kérdésére megerősítette, hogy a polgármester magáncélra is használta a szolgálati autóját, de az ezután felmerülő üzemanyagköltséget az önkormányzatnak utólag befizette. De hogy mennyit, arra a lap többszöri kérése ellenére sem válaszoltak.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ügyes...szerinem ki fogják nevezni..államtitkár,,,miniszterelnöki megbizott,,stb..mint a Fárkás Florijjjan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Mi van ez nem pofátlanság Lázár"úr"? Itt nincs semmi felelősségre vonás?!
Kamcsatka
@Vizual: Azért ne felejtsük el, hogy ehhez kellett egy Közép -Ázsiából bevándorolt primitív, kumiszt szürcsölgető nép is.
Vizual
@Kamcsatka: Nem tudom honnan szeded, hogy primitívek. Pont hasonló az arány mint otthon. Van bunkó, és van alkalmazkodó, van erőszakos és van félős. És jelenleg mi is az iskolai szintet levittük ezekhez a migránsokhoz. A fáma arról szól, hogy rengeteg pénzzel jönnek erre és mennének tovább. Ha hagytuk volna. És nem Ázsia és nem primitiv. Mi jöttünk arról ... Ezek nagy része nem. Akad azért...
Vizual
Hmmm. Most ébredtem és ez nem ide való. Na mindegy Kamcsatka már kiment. Hagyd kérlek válasz nélkül.
gazdag dezső
Visszafizette a jogtalanul felvett benzinpénzt !!!És semmi büntetés ?Hát a Stadlertől is elvettek annyi vagyont bőven mint amennyit csalt !De még az életét is elveszik szép lassan !!
gazdag dezső
Visszafizette a jogtalanul felvett benzinpénzt !!!És semmi büntetés ?Hát a Stadlertől is elvettek annyi vagyont bőven mint amennyit csalt !De még az életét is elveszik szép lassan !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.