Szerdára a hőség és viharos szél miatt is a legmagasabb figyelmeztetés adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A napi középhőmérséklet kedden jellemzően 26, 30 fok között alakul. Szerdán a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti középhőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Kedden a késő délutáni és az esti órákban az Alpokaljára délnyugat felől -kis eséllyel- besodródhat egy-egy zivatar.

Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép az ország légterébe, amely késő estére eléri a Tiszántúlt. A front előtt, illetve a fronton zivatarok alakulnak ki. Elszórtan heves zivatarra is számítani kell, amelyet károkozó szélroham, nagyméretű jég kísérhet. Helyenként felhőszakadás is lehet (20-25, 40 mm).

A jelenlegi számítások szerint, jelentős bizonytalanság mellett – szerda délutántól késő estig – károkozó szélrohamvonallal kísért zivatarrendszer is létrejöhet, amely nagy területet is érinthet. Kialakulására nagyobb esély a Dunántúl déli és keleti felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
és Gyurcsány? ő meg a jégesőt hozza...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Freewolf: tegnap 12:00
Már öt éve, mióta O. Viktor a vezér, sötét felhők gyülekeznek Magyarország felett. A sötét fellegek csak egy nagy vihar után oszolhatnak szét. Tartok attól, hogy ha sok ideig tornyosodnak a baljós, nehéz felhők, a vihar kitörte után lesz itt égzengés és földindulás.
eszegfu
@Sziszifusz: 10:12 Sőt hó és jegesedés is...
m.macskosz
@Sziszifusz: @eszegfu:
Bízzunk azonban egy enyhe, konszolidált,
--a többség számára előnyös--i, dőjárás-változásban!
Sziszifusz
@m.macskosz: 13:57
Enyhe szellők nem képesek a tornyosuló felhőket tova fújni.
wagabund
mára már nagyjából eltakarítottam a romokat...a jég befejezte amit három héttel ezelőt elkezdett... a szél meg rendberakott mindent... málnasorokat fektetett le, fákat tört...(ki, le,el)
ha nem is itthon, de találkoztam már nagy viharokkal... most azt hittem mindennek vége. öregkoromra úgy féltem, mint soha..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.