A fővárosra és számos megyére nemcsak a tartós hőség, hanem a várható heves zivatarok veszélye miatt is a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki szerdára a meteorológiai szolgálat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34 és 39, északnyugaton 29 és 34 Celsius-fok között valószínű. Késő este többnyire 19-25 fok várható, keleten helyenként melegebb lehet.

A hőség miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben harmadfokú figyelmeztetés.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére a hőség miatt már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a hőségnek véget vető markáns hidegfront heves zivatarokkal és szélrohammal érkezik. Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerda reggel az M1 aktuális csatornán azt mondta: a főváros térségét várhatóan délután 4-5 óra körül éri el a hidegfront.

A heves zivatarok miatt a fővárosra, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére harmad-, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A figyelmeztető előrejelzés szerint az ország nagy részén számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyeket akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések kísérnek. Több helyen rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék is eshet, és nagyméretű jégdarabok is hullhatnak.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Először azt hittem, választási térkép... :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Mézike: Ez meg a kerítésen át, a szomszéd garázstetejére borult :(
Mézike
@nyanya001: Ha van biztosítás nem gond. Gondolom én...
m.macskosz
@köhögő bolha: :D Gyönyörű volt, köszönöm!
m.macskosz
@nyanya001: Hű, mi itt megint megúsztuk...sajnálom, hogy mások, pl.Ti nem, de itt szinte
semmi extrém idő nem volt, Kicsit dörgött, kicsit villámlott...valahol..., megmozgatta a turkesztáni szilt, felborította a kukát, (de az üres volt) ...Biztosan jók voltunk. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.