Egy kisebb stadion árát költötte a kormány ügyvédekre a washingtoni Sukoró-perben – írja az Origo.

A lappal a nemzetgazdasági tárca azt közölte, hogy összesen 2,5 milliárd ment el jogi szolgáltatásra, szakértőkre, úti- és perköltségre.

A befektetők képviseletében a ciprusi bejegyzésű Vigotop Ltd. még 2011 nyarán fordult a bírósághoz a „King’s City-projekt lerombolásával kapcsolatban fennálló jogvita” miatt. Ez ugye a Sukoróra tervezett kaszinó- és szórakoztatókomplexum fantázianeve volt és 100 milliárdos kártérítési igény nyújtottak be.

A nemzetgazdasági tárca közlése szerint az 1,9 milliárd forintos ügyvédi díjon túl további 365,6 millió forintot fizettek ki szakértői díjazásként, és ehhez képest egy kisebb összeget, újabb 8,8 milliót útiköltségként.

A pert az állam megnyerte, vagyis 2,5 milliárd befektetésével megúszott egy 100 milliárdos kártérítést – olvasható a lap cikkében.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a koncessziós szerződés első 10 évében az adókból – a koncessziós díjból, a szerencsejáték-adóból, az üzemeltető cég társaságiadó-befizetéséből – 50 milliárd forinthoz jutott volna az állam.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mindezt azért mert a cigánypáva kimaradt a buliból...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
":::: ez jó mulatság, férfimunka volt..."
Lepényleső
Matekból mindig kimagaslóak voltak,osztottak maguknak,nekünk szoroztak adókat.
A jelen kaszinó csillaggal mi lett volna akkor,inkább "néki" több száz,mint a hazának ötven
milliárd.
Fradigege
Mivel Gyurcsány nevéhez fűződött a projekt, el kellett tiporni. Bármibe is kerül. Érdekes, hogy a cég ciprusi bejegyzésű. Annak idején Simor András volt jegybank elnök is ott offshore-ozott, régen pedig Gyurcsánnyal, Kóka apóssal, Bajnai Gordonnal egy cégben voltak érdekeltek. Úgy hallottam persze. És persze elég erős az izraeli kapcsolat. Nincsenek véletlenek itt. Tel-avivból Budapestre Ciprus pont útba esik. A 100 milliárd kicsit erős.
justhpeter
Borzalmasan primitív népbutításnak tartom, hogy csak azzal kampányolnak, hogy mennyit nyertek a Sukoró ügyben. Hogy mennyit veszítettek arról miért nincs szó ? Elég lenne csak azt az időt számítani, ahány éve már tart ez a bohózat.
Sanyi2015
@justhpeter: Valószínűleg azért, mert ennek a pernek ez volt a tétje...
2009-ben Sukoró ügyben Schiffer András (LMP) tette a feljelentést Gyurcsány és az Izraeliek ellen, majd ezután a szakértői jelentések alapján az akkori MSZP Miniszterelnök Bajnai Gordon utasította a Nemzeti Vagyonkezelőt, hogy érvénytelenítsék a szerződést, tehát a felmerülő mínuszok őket terhelik. Ezek után támadta meg Amerikában ezt az izraeli cég, 100 milliárdos kártérítést kérve, amiről a cikk szól.
Desischado
vaynának meg az ölébe hullutt a milliárdos biznisz, és nem kell adóznia utána! Az államnak semmi haszna! De neki van, és ez a lényeg nem? Mármint a maffia banda szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.