Nemes Gyula Zero című filmjének első vetítésére a Karlovy Vary-i filmfesztiválon került sor. A Vs.hu azt írja, a Filmalap által 180 millió forinttal finanszírozott filmből az utolsó vágás jogán kisatíroztatták az a jelenetet, amelyben szimbolikusan lelövik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. 

Nemes Gyula azt mondta, a Filmalaptól tájékoztatták, hogy ha nem vágja ki a filmjéből azt a részt, amiben lelőnek egy politikust, akkor vissza kell fizetnie a támogatást, amit kapott tőlük.

A Vs.hu cikke szerint elővett egy golyóstollat, és megmutatta, hogy azzal satírozta ki a filmből a politikus arcát, akit, reméli, ennek ellenére mindenki felismer majd.

A rendező egyszer sem mondta ki Orbán Viktor nevét, de amikor az ominózus jelenetre került sor, amelyben politikusok görögdinnyékre erősített arcképeire lődözik a főszereplő, látni többek közt Putyint, az egyik fej valóban teljesen ki van satírozva.

A lapnak, egy filszakmában dolgozó forrás azt mondta, itt közel sem viccről van szó. Hónapokkal ezelőtt, még nem végleges állapotában látta a filmet és megerősítette, hogy abban a verzióban, amit ő látott, még a magyar miniszterelnök feje virított a képen.

181 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@human: A saját maguk által felbújtott tömeg közé is lövettek volna 2006 ban...legalábbis nehezményezték az éles lőszer használatának hiányát ugye...Ha a sajátjaikat is lövették volna akkor mi lesz az ellenük lázadókkal...bele se merek gondolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Hát persze, nehogy kedvet kapjanak azok, akik úgyis fontolgatják, hogy "megviccelik" a beszari ducét !
zöldszem
@FN: Kicsit erős a dumád, nem csípi a szád?
Oké, dühös vagy, de kicsit finomabban nem lehetne?
Tényfeltáró
@zöldszem: Nevén kell nevezni a dolgokat.
karma1
@human: El tudnad magyarazni izonak, hogy az IMF kolcsont annyira nem hasznaltuk fel, hogy a legnagyobb resze lehivatlan maradt, tehat kamatot sem kellett utana fizetnunk, es orban azt mondta, hogy az orszagot Bajnaitol jo gazdasagi allapotban vette at? Most viszont nem volnek ugyanerrol meggyozodve, plane, hogy nem az IMF-tol, de sokkal rosszabb kondiciokkal folytatja?
Csizmás Kond
@karma1: ...használtuk...fizetnünk...te tényleg beleértetted magadat is ?...:))))
...na és az a Bajnaitól átvett jó-állapotú gazdaság mi volt ?...mert Gordonkának nem gazdsági kormánya volt hanem válságkezelő...tudod az amelyik a Ferenced ténykedéseit eltüntette
bakurasz
Válságkezelésre a Világválság miatt volt szükség! Vagy már azt is a Gyurcsány csinálta? Csizmás, te rém buta ember vagy! Kinézem be, hogy ha nem szólnak, a füledbe töltöd a levest!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.