Árvai Péter, a Prezi alapítója a Heti Válasz legfrissebb számában adott interjút, mert mint mondta, párbeszédet szeretne.

Azt szeretné, hogy elmondhassa, a melegeknek miért fontos a coming out, a Pride. Sőt, hogy utóbbi miért lényeges a heteroszexuálisoknak.

A lapnak arról is beszélt, hogy ő a mostani tizenéves "Árvai Pétereknek" a helyzetét szeretné megkönnyíteni, mert a például a legújabb kutatások szerint a meleg fiatalok között nyolcszor nagyobb az öngyilkosságra való hajlam, ez pedig már elég indok arra, hogy levegyük róluk a stigmát.

Árvai Péter elmondta, miért jó a heteróknak a Pride

Ő maga istenhívő anya mellett nőtt fel és gyerekként, amikor rájött, hogy homoszexuális, sokáig imádkozott azért, hogy reggelre "normális legyen". Elmondott pár Miatyánkat és fogadkozott, ha így történik, bármit megcsinálna. De persze nem így történt, amiért kicsit csalódott volt, mostanában azonban próbálja újra megtalálni a hitét.

Szerinte a heteroszexuálisoknak azért fontos a Pride, mert ha nincs olyan ismerősük, aki meleg, itt találkozhat velük és láthatja, ugyanolyan emberek mint bárki más, nem kell tőlük félni. A házasság kérdését érintve arra az érvere, hogy a közösen nevelt gyerek a meleg párok esetében ugyanúgy meleg lehet, azt mondta, a szülei heterók voltak, ő maga mégsem lett az.

Az utóbbi években idehaza is javult a helyzet, amennyiben többen és nyíltabban mernek beszélni vonzalmukról, de a kordonok és a mély utálatot sugárzó kommentek továbbra is megvannak – mondja Árvai.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vizinyuszi
A törölt a hozzászólásomnak a lényege az volt (kicsit finomabban, mert valakinek nagyon érzékeny a lelkivilága; vajon miért? xd), hogy nem félek tőlük, másoknak sem kell, nem veszélyesek.
A problémát az általuk erőltetett, a helyzetük vagy állapotuk társadalmi elfogadottságának az elérése jelenti.
vizinyuszi
@szandokan: Inkább nem írom le.
Viszont azon érdemes elgondolkodni, ha nem írjuk le, nem mondjuk ki amit gondolunk, akkor az már nem is létezik?

Ettől az ember nem változik
gazdag dezső
Szörnyű dolog ez! Nem lehet szavakat sem találni erre a meleg felvonulásra ! Miért kell ez ?Mindenkinek saját dolga ,hogy kit ,mit szeret,csak tegye azt a magánszférában! Ne vonuljon drága közpénzeken ,és irritálja az egészséges embereket,és normális viselkedésűeket !Nem bántom én őket csak legyenek szép csendben ugyanúgy mint a más hete ró emberek! Végül is az a normális dolog,és nem ez az őrületes viselkedés,felhajtás. Vagy talán most kellene egy olyan felvonulást is rendezni amelyen az egészséges családos emberek vonulnak föl? Mert hát ugye egyformán jogunk van ,vagy már az egészséges embereknek nincsen annyi joguk?Hol van az a k...va nagy kereszténység,és a párt? Ilyen felvonulást alapból tiltani kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.