Lelőtte anyját és az asszony élettársát egy tatabányai férfi szombat hajnalban a település felsőgallai városrészében. Az elkövető a rendőrökre is rálőtt – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. 

Az asszony élettársának holttestére az utcán találtak rá a járőrök, akikre ekkor tüzet nyitott az elkövető. A rendőrök egyike sem sérült meg. A rendőrségi honlapon közzétett fotókon a járőrautó bal hátsó ülésének környékén látható három lövésnyom.

Lövöldözés és túszdráma Tatabányán, ketten meghaltak

Fotó: kemma.hu

A közlemény szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) nagy erőkkel, minden eshetőségre felkészülve, páncélozott járművekkel rövid idő alatt Tatabányára ért.

"A műveleti egységek megérkezése után az előzetesen túszhelyzetnek tűnő helyzetben a TEK tárgyalója vette át az irányítást; nem volt ugyanis ismert, hányan tartózkodnak még az épületben" – írták.

A férfit – aki mindvégig zavartan viselkedett és lőfegyverét folyamatosan magánál tartotta – végül négyórás tárgyalás után fogták el a műveleti egységek, és épségben kihozták a családi ház többi lakóját is.

Kiderült, hogy a 40 éves N. Norbert – engedéllyel tartott 45-ös Glock pisztolyával – az anyjával is végzett.

A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@eszegfu: Itthon is lehet vásárolni 22-es pisztolyt, kb. 80,000-100,000 HUF és magyar gyártmány, kispuska lőszerrel "üzemel" !
eszegfu
@Toby: 19:12 Kösz., nem kérem... maradok inkább a "kézi tusánál", ott talán van egy kis esélyem.
eszegfu
@Vizual: 15:28 Hasonlókat gondolok...kiegésziteném azzal: talán nem is "gyávaság"-ból nem tudja megvédeni magát fegyverrel sem, hanem inkább a kellő gyakorlat ha hiányzik, akkor nem képes biztonsággal használni, igy valóban az ettől való félelmében még önmagára is veszélyes. Ezt ahhoz tudnám hasonlitani, hogy egy egyszerü kalapácsot ha félévenként használok, már előre tudom, hogy ráütök az ujjamra és eleve félek, nem tudom biztonsággal használni.
Toby
@eszegfu: Én sem vagyok fegyvermániás, soha nem is voltam, pedig dolgoztam olyan beosztásban, hogy körülöttem mindenkinek volt önvédelmije, csak a titkárnőknek és nekem nem ! Mégsem akart senki megtámadni.
eszegfu
@Toby: Én még az unokám fából faragott pisztolyát is utálom, sőt azt is, ha "rámfogja", pedig tudom, hogy nem tud lelőni vele!
intrepid
Én tudom magamról, ha lenne is ilyesmim, biztos, hogy az elején hordanám, "a wc-re is azzal járnék" utána megunnám cipelni, ezek nem könnyű vasak, egyre többször otthon hagynám, - biztos, hogy akkor keverednék olyan konfliktusba hogy kellene amikor nincs nálam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.