Hivatalos személy által elkövetett zsarolás megalapozott gyanújával hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőr zászlóst – közölte az M1 aktuális csatorna szombat esti híradója a főügyészség szóvivőjére hivatkozva. A gyanú szerint a férfi egy kínai tolmácsot zsarolt meg. 

Nagy Andrea azt mondta: a férfit a pénzátadást követően érték tetten az ügyészek, s a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei segítségével fogták el.

A híradó úgy tudja: a Készenléti Rendőrség állományába tartozó zászlós a hét elején, a szolgálati helyéről hívott fel telefonon egy kínai tolmácsot, hogy fizessen neki kétmillió forintot, különben baja esik. A kínai férfi rendszeresen tolmácsol a rendőröknek, a zászlós innen ismerte.

A 31 éves rendőr, aki a híradó értesülései szerint a Különleges Szolgálatok Igazgatóságának állományába tartozik, a pénz átadására a Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésébe hívta "áldozatát", éppen a Központi Nyomozó Főügyészség székháza elé.

A híradó úgy tudja: a hivatalos személy által elkövetett zsarolással gyanúsított rendőrt a Központi Nyomozó Főügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé, várhatóan még ebben a hónapban. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
úgy tizenöt éve lehetett, amikor feltűnt az illetékeseknek, hogy a kínaiak olyan jól vizsgáznak, például járművezetői vizsgákon...stb...egy kínai sem bukott meg..olyan jól felkészültek.
a megfigyeléseken kiderült, a tolmács mindig ugyan az...
A "segítőkész" tolmács megtanult mindent ami kellhet a vizsgákon. Bűneseteknél úgy fordítjotta a vallomást, hogy ne kerüljön bajba a kínai vádlott...azok bármit is mondtak, a tolmács "jól " fordított...
naná, hogy ennek ára van...nagyon sokba került az a kedvessége..
közben felnőtt az itt született, vagy kisgyerekként ideérkező kínai generáció, és az egyik beállt rendőrnek, ahol (becsületesen)tolmácsolt...nos ő buktatta le a "segítőkész" tolmácsot.

ez akkor újsághír volt.
kamazuka
Vazzeg és a rendőr nem hazudott.
A kis tolmács,nem azonos a zalamegyei településsel,mert azt egyben írják,szóval a kis tolmácsnak meg elfelejtettek szólni a ma fia körökből,hogy fizess ma,és halj meg máskor!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.