A férfiak 40 év szolgálati év után történő nyugdíjba vonulásáról lehet népszavazást tartani – tudta meg az atv.hu.

A kezdeményezést első körben elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A szakszervezeti vezetők ezután fordultak a Kúriához, amely zöldlámpát adott.

A kezdeményezést egy szakaszervezeti vezető nyújtotta be magánemberként – értesült az ATV. A kezdeményezőnek 120 nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy 200 ezer hiteles aláírást gyűjtsön össze a népszavazás mellett.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Erről miért kell népszavazás? Már az alaptákolmányban benne kellene lenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ezzredesc
A férfiakat jobban megilleti a korábbi nyugdíjazás!...
Papuska1
Egy új ötlet az ország megroggyantásához! Nem azért, mert nem lenne jó, de még nem szakember által is nyilvánvalóan fenntarthatatlan. Nem azért, mintha a nők esetében mondjuk 54 éves korban ez reális lenne (a Ratkó gyerekek sokan 14 évesen kezdtek dolgozni+40=54). Sokkal reálisabb lenne egy összetett, bizonyos életkor és bizonyos munkaviszony együttesét figyelembe vevő, és a hölgyek számára a szült gyerekek száma (max.3-ig) kedvezményt adó rendszer. Például 40 év munkaviszony után mindenki 62 éves korában elmehetne nyugdíjba, a hölgyek felnevelt gyerekenként egy év kedvezményt kaphatnának az elért korból. Például a 3 gyerekes 40 éve dolgozó hölgy nem 54, hanem 59 évesen mehetne el. A 62 évesen elmenő férfi, mivel 3 évvel előbb menne el, automatikusan 6%-al kevesebb nyugdíjra lenne jogosult. (Ez a mai szabályokból is adódna, hisz 40 év után évente 2%-al emelkedik a nyugdíj számított összege. Tehát nem büntető, hanem automatikus lenne a 6%). Mennyivel igazságosabb lenne. Ráadásul a nemek közötti direkt különbségtételért az Unió is büntethet bennünket, csoda, hogy eddig nem tette! Ez a dafke 40 év pedig így egyéb feltételek nélkül minimum elmebaj!
1magyar
Nem lenne ez gond ha nem pazarolnák, lopnák el a kormányok a sok-sok milliárdokat.
Sajnos aki hatalomra kerül nem az ország, a nép érdekeit nézi hanem mit lehet lopni.
F_Viktor
@vizinyuszi: Írod:
"Szép, de ez miből lesz megvalósítva?"

Nofene, hirtelen milyen tudatos, aggódó állampolgár lettél!
Ezt a "miből(?)" kérdést miért nem tetted fel, pl. hogy miből építik azt a rengeteg stadiont, miből építik a felesleges 175 km-nyi 4 méter magas kerítést, miből támogatjuk évi 7 millád forinttal A. Vajnat, miből finanszírozzuk a táskacipelő Garancsit, miből támogatjuk Orbán vejét és lányát, miből van pénz a CÖF-re, s egyáltalán miből etetjük azt a rengeteg fityeszes politikust és oligarchát?

De sötétségedet bizonyítja, hogy nem saját és családod érdekeit tartod szem előtt, hanem a párt mindenek előtt!!

Írod:
"Ehhez ugyanis járulékot fizető, aktív dolgozókra van szükség, amelyből már most is kevesebb van. Ismerve a helyzetet és azt, hogy illúzió lenne azt gondolni, hogy a későbbiek folyamán sokkal jobb lesz a helyzet, nos ez nem lesz életképes."

Véletlenül sem kérdezed meg a hozzád hasonló pártkatonától, hogy miért húznak el az országból az aktív dolgozók?
Hallottad, hogy több, mint 100 ezer újszülött anyakönyvi kivonat kérelem van a hivatalnál?
Ez tudod mit jelent? Nem ám 600 ezer külföldre menekültről beszélhetünk!
F_Viktor
@vizinyuszi: Ezt is bátran megkérdezheted, miből (és kik?) fizetjük ezeket a százmilliókat?
propeller.hu/itthon/3129188-simicskat-megint-kizartak-mert-tul-olcso?all#comments

De ha a tudatodig eljutott a fenti kérdés miértje, akkor nosza, lépj tovább, s kérdezd meg HOVÁ kerülnek ezek a százmilliók???
vizinyuszi
@F_Viktor: Napsugaram ne izgasd fel magad. xd Ha nem ismernél, akkor is ezt írtad volna? xd

Nem vagyok párttag és nagyon nem komálom a fideszt sem.
És, hogy miből? Természetesen az adófizetőktől lopott pénzből és a lenyúlt Uniós támogatásokból gazdagodnak ezek a rabló kiskirályok. De semmi és senki nem tart örökké: orbánra, mészárosra és a többi rablóra remélem a műanyag lakat is rárohad.

Nem kell kérdeznem, tudom miért mennek el: mert ne perspektíva számukra a létbizonytalanság, a jövőkép nélküli, milliónyi adóval sújtott élet. Teljes mértékben megértem őket.

Hová kerültek a százmilliók (vagy milliárdok)?
A fideszes mocskokhoz és az őket teljes mértékben kiszolgáló gazdasági háttér emberekhez, akik nagyon szépen gazdagodnak a rájuk szabott és általuk megnyert tendereken. De sok esetben közbeszerzés sincs...
Így könnyű meggazdagodni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.