Az új technikával készített BKV-jegyek pár hét alatt kifakulnak, és csak az Akácfa utcában cserélik őket újra – írja a Borsonline.hu.

Ez főleg akkor kellemetlen, ha valaki csak tartalékba vásárolt jegyet magának, és nem használja fel azonnal. Pár hét alatt ugyanis teljesen lekophat a felirat a jegyről.

A Bors megkérdezte a dologról a BKK-t, akik azt válaszolták, hogy mivel biztonsági okokból nem előre gyártják már a jegyeket, hanem helyben nyomják ki hőpapírra, természetes folyamat a nyomatok elhalványodása, és ha pára vagy meleg éri a jegyet (mint például amikor zsebben hordjuk), akkor a folyamat felgyorsulhat.

Azt tanácsolja a BKK, hogy tárcában hordjuk inkább a jegyeket, és ha teljesen olvashatatlanná válik, akkor az Akácfa utcai ügyfélszolgálaton cserélik ki.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A BKK csak ne tanácsolgasson. Szervezze meg a szolgáltatást rendesen. BKK=Buzeráns Köcsögök Klubja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Mi van, egy rendes nyomtatóra nem telik? Hja, bocsesz, elfelejtettem, hogy kell a zseton a haverok zsebébe!
agnes200
Az haggyán, hogy a jegyről lekopik az írás, de eltűnik az éves bérletről is!!!

Úgyhogy jegyet/bérletet SOSE NAPON ÁLLÓ AUTOMATÁBÓL veszek, kizárólag aluljáróban lévőből. Az abból kijövő hőpapír kicsit tartósabb lesz.
papa.49
A felejthetetlen Hofi Gézát idézve ,, azt olvasok belőle amit akarok, nehogy már rám olvassák,, hát a bkv. jegyeknél már megvalósult...)))))))))))))
eszegfu
A hőpapiron készült számlák hátoldalán is van "figyelmeztető" szöveg irinyó-pirinyó betükkel: "állandó hőmérséklet 18-23 C, állandó párattartalom 50 +- 8 %"... igy kellene tárolni több mint 5 évig. A jegyek "érdekessége", ha vissza akarom váltani, akkor ujabb jegyet kellene vennem, de hol? hiszen pont azért van "tartalék" jegyem, mert a környékemen nincs vásárlási lehetőség.
Dr. Felipe
Hát akinek nincs ideje az Akácfába kutyagolni jegyet cserélni? Az mit csináljon elvtársak? Vegyen új jegyet?
Akkor talán patront kellene cserélni az automatában nem elvtársak? Vagy a buta seggeket kicserélni a BKK nál.
intrepid
Nekem, ha elmennék kicserélni egy jegyet, az 3 darab jegyembe kerülne, csak odaúton. Egyébként a hőpapíros nyomtatás sem olcsóbb, mint a tintapatronos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.