Idén már 79 ezer illegális bevándorló érkezett Magyarországra; felmérhetetlen hatással jár Európára, ha nem találnak közös európai választ a menekültkérdésre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) társadalomtudományi karának diplomaosztóján.

A nemzetközi tanulmányok alapszakos és politológia alapszakos végzős hallgatók diplomaosztó ünnepségén a tárcavezető hangsúlyozta: rendkívül nagy és gyors változások történtek az elmúlt néhány évben, ma már háború van Európában, Magyarország közvetlen szomszédságában. Ami a Közel-Keleten történik, annak közvetlen hatása van Európára, Párizs és Koppenhága után jól látszik, hogy Európa komoly fenyegetettségben él, hiszen "a világ legbrutálisabb terrorszervezete most már a kontinensünk ajtaján kopogtat" – magyarázta.

Rostoványi Zsolt, a BCE rektora úgy vélte, érthető a kerítés felhúzása a magyar-szerb határon, de ez a lépés a probléma gyökerét nem tudja kezelni. Az igazi megoldás az lenne, ha a közvetlen kiváltó okokat igyekeznének megszüntetni azokban az országokban, ahonnan a menekültek érkeznek, viszont erre jelenleg nem látszik sok esély. Ugyan szükséges lehet a kerítés, de metaforaként értelmezve kifejezetten rossz lehet a hatása – mutatott rá.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szijjas,,,,veled szántani lehetne,,akkora ökör vagy.,,Kb.,,mint a zsebberázó keníéradó Gazdád.
prielle
Nekem 3 madár jut eszembe Szijjártóról, nevezetesen a szajkó, a szarka és a kakadu!
Desischado
Gerinctelen, aljas, korrupt, hazug, nyalonc, jellemtelen, parazita. Kihagytam valamit?
prielle
@Desischado: Igen, az eszét vagy az olyan kevés, hogy említésre méltó?!
mate03
@Desischado: Csak azt tudnám hogy ez a f...sz kalap,mit keresett a Corvinus egyetem,diploma osztóján!?
Desischado
@prielle: Köszi, arról megfeledkeztem, de nem csoda, mert az nincs neki. Csak a hazudozáshoz, meg a lopáshoz ért, bár ahhoz nagyon!

@mate03: Jó kérdés, ez nekem is eszembe jutott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.