Többféle technológiával építik a magyar-szerb határon a mintakerítést, amelynek előkészítését hétfőn kezdték el.

Nagy László, az alapanyagokat előkészítő BV Holding Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen azt mondta újságíróknak, a különféle technológiákat kipróbálva azt vizsgálják, hogy melyik megépítése lesz a legalkalmasabb a teljes, 175 kilométeres szakaszon.

November végéig felépül a szerb-magyar kerítés, de csak 3 méter magas lesz

Tájékoztatása szerint az alapanyagokat a BV, a büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok vállalatcsoportja állítja elő, az építést a honvédség végzi. Jelenleg a büntetés-végrehajtás a dunaújvárosi Acélszerkezet Kft. segítségével készíti elő a szükséges alapanyagokat, melyeket kedden leszállítottak a mintakerítés építésének helyszínére. Innentől kezdve a honvédség veszi át a munkát. A kerítés három méter magas lesz, felül és alul is pengés drót (NATO-drót) fut majd – sorolta az ügyvezető. Péntekig három verziót építenek ki 150 méteren. Az első 25 méteren fa oszlopok lesznek majd, és erre kerül a kerítés. Aztán 125 méteren fém oszlopos technológiát alkalmaznak, mely egy részén betonalap készül. Másik részén az oszlopokat cölöpverővel helyezik el. Az oszlopokat 2,5 méterenként telepítik, a határvonaltól 2,5 és 10 méter közötti sávban.

A mintakerítés még a héten elkészül, a teljes 175 kilométert november 30-ig építik meg – tette hozzá Nagy László.

Eközben a NOL.hu úgy értesült: 4 méter helyett csak 3 méter magas lesz a végső kerítés.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@szandokan: Itt a kerítésed, amit szerinted majd drótvágóval nem lehet átvágni. Hátha most eljátszol a gondolattal, hogy engedélykötelessé kellene tenni az oldalvágót, a harapófogót és társait.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Aki Én: Ez színtiszta NÁCI ESZME VILÁG!!!
Aki Én
@papa.49: 11:29 Szeretném hinni, hogy semmi alapja...
papa.49
@Aki Én: Én viszont elhiszem mert szerte a világban, ezt hirdetik a ,,kaporszakállú imámok,, és szerintem pont nem véletlenül...A legkényelmesebb a vallás mögé bújva gaztetteket végrehajtani, tudom hogy a kereszténységnek is volt ilyen időszaka, azt ugyanígy elítélem...
vizinyuszi
És erre költik az adófizetők pénzét! Gratula!
kata53
+ m magas lesz, de 6 m-t fognak elszámolni!
kukac50
A 4 méterből már egyet elloptak,számlázni azért fogják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.