Olyan ország épül, amelynek kiművelt emberfőkre van szüksége – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) társadalomtudományi karának kedd délután tartott diplomaosztóján.

Kifejtette: senkit nem próbál lebeszélni arról, hogy külföldön próbáljon szerencsét, hiszen bizonyára hasznos, ha bővül a látókörük. Ám mindenkit szeretne rábeszélni arra, hogy megszerzett tudását itthon kamatoztassa.

Magyarország olyan hely, ahol bármit elérhetnek, lehet, hogy kicsit nehezebben, mint máshol, de mindenki önöknek drukkol. Sok múlik önökön

- mondta miniszter a végzősöknek.

Hozzátette: az itthon elérhető legjobb és nemzetközi viszonylatban is keresett tudást szerezhetnek a Corvinus diákjai, hiszen az egyetem a régióban is az egyik legszínvonalasabb. Összetett tudásanyagot és szemléletet nyújt, amely alkalmassá tesz összetett társadalmi problémák megértésére és megoldására.

Seszták Miklós – ahogy mondta, gyermekei inspirálására – a Punnany Massif nevű pécsi zenekar egyik dalszövegével zárta a végzőseket köszöntő beszédét: "Benned is rejtőzik valahol egy hős. Próbáld ki, te vagy a felelős!"

Kedden délután a társadalomtudományi kar kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, politikatudomány és szociológia mesterszakos végzős hallgatói vehették át diplomájukat. Délelőtt a nemzetközi tanulmányok alapszakos és politológia alapszakos végzős hallgatók diplomaosztó ünnepségét tartották, ahol Szijjártó Péter magyarázott nekik a menekültkérdésről.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
N4em a gyerekek tudásával van baj te eszement hanem a rendszerrel, hogy ezt a tudást nem tudja kihasználni!
justhpeter
Bizony, bizony, már semmi nem a régi.
Régen, komoly tudományos háttérrel rendelkező emberek, tiszteletre méltó gyakorlati szakemberek mondhattak egy egyetemi diplomaosztón beszédet, ma egy hazug és egy tolvaj szónokolhat a végzősöknek.
Hát itt tartunk.
pbalage
@justhpeter: a szarvezeték átadását is mekkora átéléssel tudta megoldani, gondolom ez a diplomaosztó is hasonlóan emelkedett hangnemben történt
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AwPQPAcNLpE

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.