Több száz egyetemi és főiskolai hallgató kapott levelet az Oktatási Hivataltól. Ugyanis akik nem szerezték meg időre a diplomájukat – például nincs nyelvvizsgájuk vagy nem írtak szakdolgozatot –, azoknak vissza kell fizetniük az állami ösztöndíjat – írta a hirado.hu.

Akár milliós összegről is szó lehet, amit ráadásul rövid határidőn belül kell visszafizetni. Az Oktatási Hivatal ugyanakkor három másik utat is ajánl:

1. Aki nyelvvizsga hiánya miatt nem tudott lediplomázni,  felfüggesztési kérelemmel fordulhat az Oktatási Hivatalhoz. Ehhez mellékelni kell egy felnőttképzési szerződés másolatát, ami igazolja, hogy a volt hallgató épp a nyelvvizsgabizonyítvány megszerzésén dolgozik. Ezzel legfeljebb két félév haladékot lehet kapni.

2. Mentesítést kérhetnek a fizetési kötelezettség alól azok is, akik tartós betegség, baleset, vagy szülés miatt nem tudtak lediplomázni.

3. A volt hallgatók vállalhatják azt is, hogy annyi ideig dolgoznak itthon, amennyit állami ösztöndíjasként tanultak, ezzel kiváltva a visszafizetési kötelezettségét.

A felfüggesztési- és mentesítési kérelmek innen tölthetők le.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..".visszakérhet az állam"...
...de mindjárt ott vannak a kiskapuk... akárki meglássa, rendes ez az állam...
justhpeter
Így lehet bármit lezülleszteni, egy intézkedés mellé legalább három kiskapu kell. Igaz magyaros megoldás, nem véletlen, hogy itt minden hazugságra épül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.