Áder Jánosnak március 6. és április 16. között négy külföldi útja is volt, ami az elnöki hivatal közbeszerzési beszámolója szerint összesen nettó 62 485 399 forintba került – írta a BorsOnline.

Ezek közül az első, Portugáliába vezető útra magángépet béreltek Áderék, ami 15,6 millió forintba került. A Legacy 600 típusú gépen összesen 13-an utaztak például Áder János felesége, illetve Erdő Péter bíboros is. A lap számításai szerint ha ehelyett menetrend szerinti repülőjárattal, első osztályon utaztak volna, mindössze 2-3 millió forintból is ki lehetett volna hozni az utat oda-vissza ennyi fő részére.

Hasonló a helyzet Áder második, török útjával. Erre is magángépet béreltek 12 millió forintért. Bár a SAAB 340-es típusú gépen 30-36 fő is elfért volna, mindössze 23-an ültek rajta. Az út viszont  csak 4,5-5 millió forintba került volna, ha az első osztályú menetrend szerinti járatot választják átszállással.

A harmadik lengyel út mindössze 321 300 forintba került, itt már eszébe jutott az elnöki hivatalnak, hogy sima repülőjegyet is lehet vásárolni. A negyedik, Mongóliába szóló út viszont úgyis igen sokba került, hogy Áder és kísérete magángép helyett jegyeket váltott. A 24 fős magyar delegáció után ugyanis 34,6 milliós jegyárat kellett fizetni a 10 napos ázsiai körúton.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ami azt illeti, egyáltalán nem tükrözi vissza, hogy javultak volna
a kapcsolataink, sőt, egyre többen utálnak bennünket !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
Négy út 62 485 399 Ft!
"Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzin szocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is – írta közleményében 2006. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője."

Igyekeztek, igyekeztek, mint mindig!!! Azok a @va liberális idők!
Toby
62 milláért körbe zokognám és bringával bejárnám a Földet - "természetvédelmileg" !
Lepényleső
Nem az a baj ,hogy utazgatott,hanem az,hogy visszajött?
Ticsi
Ezt így kell! Naaa. Szerintem tisztelt honatyák adjátok meg a módját a dolognak. Így van!!! Aki a szardombon király az is király. Legközelebb egy Airbus A380-ast béreljetek, arra jó sokan felfértek, püspököstül, meg a többi ingyenélővel együtt, azt húzzatok innen a...
Rózsika Hatházi
@paolo006: Respektálom, a bocsikérésedet. :))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.