A kormány átvállalja 6000 leendő kamionos C és E típusú, vagyis teherautóra és nehézpótkocsira szóló jogosítványához a képzési költséget – írja a Vs.hu.

A cégek 6 ezer nehézgépjármű-vezetőt tudnának azonnal alkalmazni. Ekkora hiány azért alakulhatott ki, mert sokan nem tudják kifizetni a jogosítvány megszerzésének költségeit, amelyek a két jogsinál mintegy 200 ezer forint.

A képzésre jelentkezni péntektől lehet, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján, és ekkor derülnek ki a részletes feltételek is. A tanfolyamok szeptembertől indulnak.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
...mert nem találnak a vállalkozók bagóért dolgozó kamionosokat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@justhpeter: Írod:
"A valóságban már régen nincs ingyen ebéd. Valamiért valamit adnom kell."

Jogos, viszont meg is lehet fordítani. Azaz a befizetett adóforintokért járnia is kellene valaminek. Nem a fityeszes oligarcháknak fizetik a Zemberek az évi 30-35 ezer milliárd forintot...

Írod:
"A képzés alkalmával felkínálnak nekem egy szerződést, aminek tartalmaznia kell a tanítás átvállalt költségét a későbbi foglalkoztatás kondícióit. Ebben van a gond ? Hamis a baba ?"

A probléma ott van, hogy egy B jogosítványos fiatalnak fogalma nincs milyen az az élet amire évekre elkötelezte magát.
Egy kamionos fizetése duplája, mint az átlagfizetés (ha éppen Gyuri'bá felét nem csípi le mindenféle levonással), de ennek kemény ára van, mert pl. a családi élet megszűnik.
papa.49
@F_Viktor: Kemény kenyér, és még meg is tudják nagyon keseríteni a kibaszásokkal!!!
@justhpeter: Tudod a papír nem jelent ma már semmit, egy tollvonással átalakítják a szerződést, éveket kell aláírnod, és addig akár ,,fát is vághatnak a hátadon,, mert nem tudsz lépni... Állítom akik aláírnak még attól is kevesebbet fognak keresni mint amit mondanak nekik, szerintem kilátástalan ez az út, de mindenki saját maga teheti magát tönkre, de ez a vállalkozás nem a becsületről híres!!!
wagabund
találkoztam a sivatagban olyan félreállt kamionnal, ahol még a hűtő működött, de a vontatóban már nem volt gázolaj..félreálltam, hogy segítek, de a sofőr már teljesen zizi volt..sírt, hogy ez nem neki való...idő kellett, mire felfogta, megértette, hogy segíteni akarok... pedig magyarul beszéltem hozzá...de ő csak nézett rám, mint a lőtt medve...
Fradigege
Higgitják a szakmát, hogy alacsonyan tarthassák a fizetést, mivel ha valakinek nem tetszik majd, hogy üzemanyag túlfogyasztás miatt lekapják a fizetése egy részét lesz helyette másik ember, akit majd ugyan így megfingathatnak.
gulyasgyula
@wagabund: Én koromnál fogva már soha nem leszek fideszes // jobb oldali // de szerintetek a kormány tehet arról hogy magyar kamionosokba nincs össze tartás .. A fiam is csinálta // Olyan gyorsan tud hátra menni mint más előre mégis abba hagyta // A magyar kamionosok egymást teszik tönkre akkor ne sirjanak ..Egyébként közel 600 ezer egy jogsi ..
dömdödöm
A német holland osztrák felvesz törököt ,A holland , osztrák felvett magyart , nem jött be .
Ki tudja hogy miért ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.