Hogyan és hol vásároljunk jó minőségű hazai görögdinnyét? – ezzel foglalkozott a Kossuth Rádió Napközben című műsora.
Érdemes például tudni, hogy az itthon megtermelt görögdinnye felét exportálják, a hazai értékesítés pedig nagyban függ az áruházláncok árképzésétől – olvasható a Hirado.hu oldalán.
Jelenleg ott tartunk, hogy a gazdák már túl vannak a korai fajták második, a késői fajták első szedésén.
Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke elmondta félreértés, hogy az uniós szabályok szerint már nem lehet lékelni a dinnyét. Erre továbbra is van lehetőség, csak ivóvíz-minőségű víznek kell rendelkezésre állni az árusítóhelyen elmosni a lékeléshez használt eszközöket, és kell egy megfelelően tisztítható pult, amin megtörténhet a lékelés. A korábbiakhoz hasonlóan félbevágni, szeletelni is lehet a dinnyét.
A dinnyénél az a legfontosabb, hogy friss legyen. Ez látszik a hamvasságából, illetve, ahol leszakították a dinnyét, ott a szárnak zöldnek kell lennie.
Hol vannak már gyerekkorom ízei.
MÉZÉDES!
Ma reggel vettünk egyet, de visszamegyünk az üzletbe még egy párat vásárolunk, mert mennyei íze van...