Hogyan és hol vásároljunk jó minőségű hazai görögdinnyét? – ezzel foglalkozott a Kossuth Rádió Napközben című műsora.

Érdemes például tudni, hogy az itthon megtermelt görögdinnye felét exportálják, a hazai értékesítés pedig nagyban függ az áruházláncok árképzésétől – olvasható a Hirado.hu oldalán.

Jelenleg ott tartunk, hogy a gazdák már túl vannak a korai fajták második, a késői fajták első szedésén.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke elmondta félreértés, hogy az uniós szabályok szerint már nem lehet lékelni a dinnyét. Erre továbbra is van lehetőség, csak ivóvíz-minőségű víznek kell rendelkezésre állni az árusítóhelyen elmosni a lékeléshez használt eszközöket, és kell egy megfelelően tisztítható pult, amin megtörténhet a lékelés. A korábbiakhoz hasonlóan félbevágni, szeletelni is lehet a dinnyét.

A dinnyénél az a legfontosabb, hogy friss legyen. Ez látszik a hamvasságából, illetve, ahol leszakították a dinnyét, ott a szárnak zöldnek kell lennie.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Mert ha lékelnének, akkor a termelő nem tudná eladni a sz@rját.
Hol vannak már gyerekkorom ízei.
Levendula
A PENNY- ben 77.- Ft a dinnye kilója.
MÉZÉDES!
Ma reggel vettünk egyet, de visszamegyünk az üzletbe még egy párat vásárolunk, mert mennyei íze van...
Lepényleső
Csak megdögleni lehet szabadon,egyebet nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.