Fák dőltek ki, ágak szakadtak le és épületek károsodtak Hajdú-Bihar megyében péntekről szombatra virradóra a viharban; éjszaka tizenegy helyszínre vonultak ki a tűzoltók, többek között vezetékekre dőlt fák miatt – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat reggel az MTI-vel. 

Kiss Szilvia tűzoltó százados tájékoztatása szerint a vihar fennakadásokat okozott az egyik mobiltelefon-hálózat szolgáltatásában, illetve több településen, településrészen, így Hajdúnánáson, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Látóképen, Kismacson, Ondódon, Debrecenben, és Kismarjában szünetelt az áramszolgáltatás, ami a hajnali órákra helyreállt.

Hajdúböszörményben, a Porcsalmy Gyula utcában családi ház kéményébe villám csapott, a kémény ledőlt, a tetőszerkezet is megrongálódott. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a sérült kéményt elbontották, a tetőt lefóliázták. A Hajdúböszörmény melletti Pródon egy tanyaépület cseréphéjazatát bontotta meg az erős szél néhány négyzetméteren, a helyi hivatásos tűzoltók a sérült részt ott is lefóliázták – fűzte hozzá a szóvivő.

Hajdúsámsonban, a Sörte utcában egy családi ház tetőszerkezete rongálódott meg, Hajdúbagoson, a Hold utcában feltehetően villám csapott egy hodályépületbe. A lángokat debreceni tűzoltók fékezték meg, a hodály üres volt, a tűz másik épületre nem terjedt át.

Debrecenben, a Sámsoni úton egy lakóház pincéjében mintegy harminc centiméter magasságban összegyűlt csapadékvizet szivattyúztak ki a tűzoltók – közölte a szóvivő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.