Az ország nagy részén 35 Celsius-fok körüli hőség van, de több megyében csütörtökön kora délután riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. Az éjfélig érvényes, a felhőszakadás veszélye miatt kiadott figyelmeztetést több megyében másodfokúra emelték.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora délután a fővárosra, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Vas, Tolna és Baranya megyére adott ki elsőfokú riasztásokat a várható felhőszakadás, illetve heves zivatar miatt. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyet károkozó szél, jégeső, valamint hirtelen lezúduló, jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Az éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten és Pest, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Veszprém megyében a nap folyamán intenzív esőzés is lehet, rövid idő alatt akár 50 milliméternyi eső is hullhat. Ezért azokon a területeken narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mindeközben Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével továbbra is az egész országban a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben a tartós hőség miatt.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32 és 38 fok között alakul. Késő estére 24-31 fokig csökken a hőmérséklet, de a zivataros helyeken hűvösebb is lehet.

Szerdán a meteorológiai szolgálat arra hívta fel a figyelmet: a napok óta tartó, 35 fokot is meghaladó napi csúcshőmérséklettel járó forró időjárás után a következő napokban sokak számára további nehézséget jelenthet, hogy egy közeledő front előtt nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, ezért fülledt, már-már trópusi időre lehet számítani.

Déli, délnyugati irányból meleg és páradúsabb levegő érkezik a térségbe, ennek nyomán újra lehetnek záporok, zivatarok. Igazi felfrissülést viszont csak egy, a jövő hét elején érkező újabb front hoz majd, akkor valószínűleg mindenütt megszűnik a kánikula – tették hozzá.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Márpedig csúnya vihar közeledik, és lesz is! Füles már beköltözött a fürdőszobába a mosdókagyló alá. Ebből következtetve, nagy villámokra számíthatunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@Mézike: Csak módjával! Az illúziónak is adtam esélyt. Egyébként valóban bele ültem. :-)
JAJMÁR
Jött egy másik, teljesen körbevillámlik, és ESIK!!! Nagyon régóta nem esett már az eső, a föld - a veteményes - ahol nem volt öntözve, 70 cm mélyen porszáraz.
Csak el ne álljon, mert már megint nem kopog annyira..
KERKA
@JAJMÁR: Végül is nem esett túl sok, a hordó nem lett tele. Pedig nagyon kellene az öntözővíz. Nem győzünk minden este minden növényt öntözni. /6 dézsa leanderem van, azoknak naponta 2x kell vizet adni:))
JAJMÁR
@KERKA: 21:02 Nekünk van ásott. kerekes kutunk, és szivattyúval hozzuk fel a vizet, abból öntözök. Messze el van vezetve, de az eső az más, ez nagyon fontos. Szeretem a leandert :)
m.macskosz
Brühühühű, itt egy csepp eső sem esett...mérgemben visszavonulok.
Jó éjt, szia Mindenki!
nezelodo
Hozzánk se ér el az a heves zápor, legfeljebb a szállítótartályban, de az kevés...Ráadásul még a villám se jó helyre csap le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.