A kormány rendelete szerint négyzetméterenként 173 forint egyszeri, plusz a jövedelemkiesés miatt éves kártalanítás illeti meg azokat a gazdákat, akiknek a földjét érinti a szerb-magyar határra tervezett műszaki zár megvalósítása – tartalmazza a Magyar Közlöny legfrissebb száma.

A szabályozás szerint a kártalanítási eljárást az illetékes kormányhivatal folytatja le soron kívül, és az annak nyomán meghatározott összeget bírói letéti számlára helyezik, vagy átutalják a tulajdonos bankszámlájára.

Ugyanakkor a kisajátítás által érintett gazdákat évenkénti kártalanítás is megilleti, amelynek összegét évről évre szeptember 15. és október 15. között határozzák meg. Ennek során figyelembe kell venni a mezőgazdasági művelés alatt álló területek esetében a növénytermesztésben és a gyepgazdálkodásban keletkezett károkat.

Az augusztus 1-én életbe lépő jogszabály szerint az ez évi kártalanítás összegét a 2016-os kártalanítás összegének meghatározásával egyidejűleg kell megállapítani – tartalmazza a kormányrendelet.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden jelentette be, hogy kétféle határzár építéséről döntött a kormány. A könnyen átjárható szakaszokon csaknem négyméteres kerítést épít a Belügyminisztérium és a honvédelmi tárca; a horganyzott kerítést a föld alatt másfél, míg a föld felett három méter magasan húzzák fel a szerb-magyar határvonaltól 2,5 méterre. A határzár tetejére egy 70 centiméteres úgynevezett NATO-drót is kerül. A csaknem 30-40 kilométernyi, ember által nehezebben járható szakaszon egyszerűbb kerítést építenek – tette hozzá.

A 175 kilométernyi ideiglenes határzár építéséhez 980 ezer négyezetméter magántulajdonban lévő területet vesznek igénybe, amiért egyszeri kártalanítást fizetnek a tulajdonosoknak, valamint éves használati díjat – közölte a miniszter.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@vizinyuszi: Ti akartátok, nektek kell tudnotok, hogy mi az értelme.
Annyi haszna van, hogy:
- lelassítja a menekülteket,
- esetleg más útvonalon lépnek be az országba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@F_Viktor: Ó, igen - én már a kis ugrifülesék uralta idők utánra gondoltam! :)
bakurasz
@vizinyuszi: Azoknak a spanoknak akik tudták előre jó helyről, hogy hol húzódik majd a kerítés és szarért-húgyért felvásárolták a területet most pénz áll a házhoz Ez az értelme!
simmering73
"Megvan mit kap az, akinek a földjén épül a szerb-magyar kerítés". Mit kapna. Egy ov portrét tyereskova látomásán keresztül.
mate03
@F_Viktor:Fülig Jimi,örök érvényű mondása! Mindennek van határa,de mi megkerüljük!
papa.49
Nem kell sokat agyalni mit kap SEMMIT , és örüljön ha ennyivel megússza)))))))))))
nyanya001
@papa.49: Bírságot, ha gátolja a kerítésépítést !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.