Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint létezik megoldás az illegális migráció felszámolására, de az nem a kerítésépítés.

A szakember Facebook-oldalán osztotta meg ezzel kapcsolatos gondolatait:

A migráció fő mozgatói és haszonélvezői a háborús övezetek hadurai és az embercsempész csoportok. Hatékonyságuk abban rejlik, hogy a világ legerősebb ösztönző eszközeit használják. A migránsok elindítása kapcsán a félelmet, a szervezésben pedig a pénzt. Az emberek egyszerű legyilkolása ma már nem kifizetődő. (...) Egyszerűbb rábírni a védteleneket, hogy neki induljanak a világnak és SAJÁT MAGUK adják át megmaradt vagyonukat a csempészeknek. Halkan mondom a csempész csoportok és a hadurak egyet akarnak PROFITOT...


(...)A menekülőket nem ölik meg, mert az rontana az üzleten, hiszen senki nem bízna a csempészekben egy gyilkosság sorozat után. A menekülők saját maguk adják vagyonukat...Nincs rablás, nincs LÁTHATÓ erőszak csak szimpla üzlet.

(...) A megszerzett hasznon osztoznak a hadurak és a csempészek. Mindenki nyer. Közben a menekülők azt hiszik jól jártak, hiszen életben maradtak és eljuthattak a szabadság bölcsőjébe Európába... Hozzánk. Mi természetesen kerítést építünk...Nem foglalkozunk a PROFIT szervező erejével és a nyomában megjelenő korrupcióval. GLOBÁLIS NEMZETEK FELETT ÁTÍVELŐ PROBLÉMÁRA, GLOBÁLIS NEMZETEK FELETT ÁTÍVELŐ MEGOLDÁS KELL... A háború befejezése a Közel-Keleten és Észak Afrikában. Az embercsempész bűnöző csoportok levadászása először a Balkánon majd Afrikában, Törökországban... Ez a megoldás, nem a fal! A kerítésen a csempészettel foglalkozók egyszerűen átjutnak, azért mert a migrációban óriási üzlet van. Tudom, hogy amiről én beszélek nem látványos. Nem lehet jól kommunikálni és ami a legrosszabb, sokat kell gondolkodni és dolgozni benne. Viszont másfél-két év alatt megoldást hoz...Ilyen egyszerű..

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@jancsipapa: Gratulálok! Remek írás volt!
kukac50
Nem a menekültek vagy a migránsok a hibásak,hanem az az ország vezetői ahonnan jönnek!
A Magyar megélhetési kivándorlók is a magyar kormány alkalmatlansága miatt ment ki külföldre dolgozni,mert a Fidesz a 47 ezres közmunkát tud csak biztosítani ami csak a számlákra elég de nem a normális megélhetéshez!
Csizmás Kond
Nahát, hogy ezt miért nem mondta hamarább...
eugen4402
@Commneter: (Tegnap 11:59)
Csak halkan mondom: én is ettől félek. Sokszor az egyszerűnek látszó ügyek a legbonyolultabbak.
vizinyuszi
A kerítés önmagában nem is jó, csak úgy lehet valamennyire hatásos, ha mellé sok-sok ezer őrzőt is kirendelnek 24 órás szolgálatba, akik különféle eszközökkel (gáz spray, könnygáz, stb, stb.) távol tartják a törvénytelenül átjutni akaró, végül is bűnöző elemeket a kerítéstől.
Ebben az esetben viszont állandó fenntartási költséggel kell számolni.
barew7
A cikk írója megint egy hamis, az igazi okot elrejtő megtévesztő (megrendelt) cikkben próbálja elterelni a figyelmet arról az apróságról, hogy az igazi szervezők az USA,Izrael, Szaudarábia irányítása alatt álló terrorszervezetek. Az embercsempészek csak eszközök, ugyanúgy, mint a migránsnak kinevezett Európát elözönlő megszállók. A NATO ha akarná egy hét alatt szétbombázhatná a kalózokból embercsempészekké vedlett hajósokat, hajókat, mint ahogy azt Libia és Kaddhafi megsemmisítésének okán tette ! Ezzel szemben a NATO furcsa módon tehetetlen mind az ISIS-el, mint az Európába igyekvő népvándorlókkal szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.