Évek óta súlyos helyzetben van a pápai húsgyárat üzemeltető cég. Az állam az elmúlt hat évben összesen 11 milliárd forintot pumpált bele a megmentésébe, de nagyon úgy tűnik, hogy hiába – írta meg a hvg.hu.

A társaság törzstőkéje a jegyzett tőke alig több mint 20 százaléka. Ez azt jelenti, hogy a cég komoly vagyonvesztést szenvedett el. Emiatt Pápa városának a törvény szerint sürgősen vagy ki kellene pótolnia a hiányt és majd 1,5 milliárd forintot bele kéne tennie a cégbe, vagy meg kell szüntetnie azt. Ugyanakkor úgy tűnik, az önkormányzat egyelőre a törvény által lehetővé tett harmadik lehetőséget választaná: a törzstőke leszállítását. Utóbbi lényegében annak pénzügyi elismerése, hogy a cég már az ötödére zsugorodott – fejtette ki a lap.

Eközben már hosszú ideje hiába próbálják eladni a veszteséges üzemet, a piaci szereplők nem igazán érdeklődnek. Pontosabban májusban egy offshore hátterű befektető 1 eurót adott volna az egész cégcsoport többségi tulajdonáért, de ebbe Pápa nem ment bele. Inkább azt javasolta, hogy a befektető hajtson végre olyan tőkeemelést a húsgyárat üzemeltető cégekben, amellyel többségi tulajdonossá válik. Az a hír járja, hogy az üzlet ezzel kútba is esett.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Nem véletlen ez. Borzasztó mutyi szagot hord a szél. Ugyan kinek a kedvéért vágták haza? Hamarosan kiderül ki lesz a nagy "megmentő"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levi
@paolo006: Nem tudom, mészárosnak van már húsüzeme? Bár, ha van már az se baj mindig jó egy újabb.
paolo006
@levi: nem tudom én sem, hogy van neki vagy nincs, de biztos nagyon szeretne egyet vagy még egyet. Mert akármennyi van, az biztos, hogy nem elég.
Desischado
Persze! Mert kellet a pár milliárdocska a haveroknak! Szemetek!!!
szaboria1
@levi: Van neki de a legszebb épp most derült ki Puskás nevével értékesítették az Oroszoknál a kolbászt.
nezelodo
@levi: Az ne lenne? Még Moszkvában is csavarta az orrukat a mutyiszag, be is varrták a csodatévő államtitkárát a dakota kormánynak. Milyen véletlen, hogy a Tarsoly is a tarsolyukban volt (van), de ugrott a Puskás-Mészáros Mangalica szalonna export. Persze ehhez a fidesznek semmi köze, ha mégis lát ilyent valaki az a véletlen műve.
kukac50
Mészáros Lőrinc vágóhídja lesz támogatva ezután.
11 milliárdot meg vissza osztották a politikusoknak.,azért nem javult a helyzet Pápán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.