Diplomás, képzett munkanélkülieket is takarításra fognak Nyíregyházán. A közfoglalkoztatási irodában lassú az ügyintézés és tombolaszelvénnyel hívják be a jelentkezőket – írja az Origo.

Az új közmunkák megjelenése óta a tömeg már reggel hattól gyülekezik, noha az iroda csak nyolckor nyit. A lap riportja szerint húszéves munkatapasztalattal bíró hentes, kőműves várja, hogy sorra kerüljön, és ötvenezer forintért takaríthassa Nyíregyháza utcáit.

Ha valaki nem fogadja el a felajánlott munkát – vagy meg sem jelenik - elveszíti a 22 800 forintot, vagyis a foglalkoztatást helyettesítő támogatást és az egyéb járulékokat.

Tombola feliratú papírfecniket osztogatnak és az Origónak az egyik ott ülő férfi elmondta, ha az aznapra kiadott sorszámok néhány perc alatt elfogynak, esélyük sincs bejutni, másnap lehet elölről kezdeni.

A lap munkatársainak azt mondták, egy nap mintegy 40-50 emberrel tudnak foglalkozni, mégis ennek a többszörösét rendelik oda.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
Esetleg ezt is megmagyarázhatná valami szarosnyelvű fideszgeci.
/ Ha ezt a hsz.-t is bepanaszolod kisgeci, legyen gerinced és szólj róla ide is! /
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@human: Igen, az 50 felettiek már aki dolgozott fizikailag is, alig bírnak mozogni, örülnek ha könnyebb munkát kapnak fillérekért is.
paolo006
Megérdemli a sorsát az összes, mert ez a jöttment sekiházi csuti pondró még mindíg azt csinál amit akar, ahelyett, hogy szibériában bújkálna a nép haragja elól. Azon sem csodálkoznék ha a zöme fideSS szavazó lenne. Akkor meg többszörösen megérdemlik.
paolo006
@nyanya001: hol lenne? Papíron. Papíron meg van mindíg minden. Kérdezd meg a századvéget. Majd ők megmondják. Néhány milliárdért.
Toby
Ez nem lényeg, az a lényeg, hogy nem szabad tüntetni Kubatov Érzékenyné pajtája előtt, mert rosszat álmodnak a gyerkőcök, ennél is nagyibb gond, hogy l.szájmon hörcsög, csak úgy egymagában feltalálta a rákellenes barackmagot és ez már erősen Nobeldíj-gyanús húzás, ja és " a magyar reformok működnek" - mondta mészéros & mangalicza gázszagosító lőrintcz !
Desischado
Hát kérem, működnek a "reformok"! Hogy rogyna rá az ég meg az egész maffia bandára!
levi
Komolyan, ez olyan szintű visszafejlődés, hogy kb. az 1900as évek elején járunk...de nézzétek a jó oldalát, 1 év és már a '48-as szabadságharcra készülhetünk.Csak kell egy Petőfi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.