Az LMP szerint a kormánynak komolyan kellene vennie a magyar munkaerő külföldre vándorlását.

Erről Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke beszélt kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen az LMP kivándorlók körében végzett kutatását ismertette.

A politikus úgy fogalmazott, a visszakapott négyezer kérdőív alapján egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor kormányfő jogosan fél a kivándorlóktól, hiszen ők valós tükröt tartanak az alacsony béreken alapuló, megbukott gazdaságpolitikája elé.

A miniszterelnök félelmében bagatelizálni próbálja a kivándorlást, amelyet csak kalandvágynak állít be, ugyanakkor az országot elhagyó jól képzett szakemberek egyértelműen az anyagi és munkahelyi kilátástalanság elől menekülnek – mondta Szél Bernadett, aki szerint a kormányfő akkor járna el helyesen, ha szembenézne ezzel a problémával, meghallgatná az érintetteket és korrigálná politikáját.

Kiemelte, ameddig Magyarország nem biztosítanak tisztes béreket, addig a kivándorlás csak erősödni fog. Ezt támasztja alá még az is, hogy az LMP által megkérdezettek 85 százaléka szerint a kabinet nem tesz eleget az otthontartásukért, a külföldön élők fele pedig már nem is akar hazatérni – mondta a párt társelnöke, aki elmondta, az LMP eltökélt abban, hogy visszafordítsa ezt a folyamatot.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Commnete!r:Azt is tudod hogy Gyurcsány ezt kiknek mondta? Mert ha nem,akkor hallgasd meg figyelmesen!Neked szöveg értelmezési, problémáid vannak!
vizinyuszi
@justhpeter: @mtsl: Erre gondoltam én is a kérdéseimmel.
vizinyuszi
@lópicigáspár: Ettől félek magam is: akinek külföldön bejött a számítása társadalmi és egzisztenciális tekintetben, az az ember minek jönne vissza ide?
lópicigáspár
@vizinyuszi: És lehet tovább fejtegetni a problémát. A fiatal kimegy, mert itthon éhen pusztul, a valóban jó szakembernek tekinthető, tapasztalattal bíró korosztály. legyünk nagyvonalúak 35-55 éves korig, igaz megteremtette már az alapokat, de a szülei lassan eltávoznak, a gyerekeik már lassan kinn vannak, magyarul, a hazaszereteten kívül semmi sem tartja itt őket. Ki marad, a beteg és a nyugger. Na ez a réteg nem tudja ezt a mérhetetlen éhséget kiszolgálni, csak az a gond, hogy ahelyett, hogy a jóllakás után adnának másnak is, inkább zabálnak tovább!!
Commneter
@m.macskosz: július 29., 08:54@mate03: július 29., 09:46
Igazuk van urak!- ezt benéztem!:$
Commneter
Ferenczi Gábor: "Akinek nem tetszik, el lehet innen menni?" + Dr. Czomba Sándor (2011-12-28)
www.youtube.com/watch?v=5mEqFi5ZpIc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.