Egy átlagos napon mintegy ezer illegális bevándorlót szállít a magyarországi menekülttáborok felé a MÁV-Start – tájékoztatta a vasúttársaság szerdán az MTI-t.

A közleményben azt írták: Kiskunhalasról 200-250, Szegedről 700-800, míg Pécsről átlagosan 50-70 ember szállításáról gondoskodik a vasúttársaság úgy, hogy a menekülteket a legrövidebb időn belüli, pót- és helyjegymentes, kulturált körülmények között utaztassák.

Ennek érdekében napi kapcsolatot tartanak a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) és a területileg illetékes rendőrségekkel is – tették hozzá.

Jelezték: a MÁV-Start minden reggel tájékoztatást kap a hatóságoktól az utazási okmánnyal ellátott migránsok várható számáról és a kijelölt befogadóállomásokról, így fel tud készülni a menekültek utazása során használt szerelvények fertőtlenítésére és szükség esetén különkocsik beállítására is.

A társaság a tisztításnál figyelmet fordít az előírásokban egyébként is szereplő fertőtlenítési feladatokra. A vécéfülke, az előterek, a kapaszkodók és az ajtókilincsek alapos tisztítását is elvégzi. Fertőtleníti a járművek belső felületét, fertőtlenítőszeres oldattal permetezi be az oldalfalakat, a kisasztalokat, a műbőr felületeket, a kapaszkodókat és kapaszkodásra alkalmas felületeket, a vécéfülke teljes felületét, az utastér padlóját, a külső kapaszkodókat, a kilincseket és a nyomógombokat – írták.

Fertőzés gyanúja miatt ötven menedékkérőt szállított le a rendőrség és kísért kórházba kedd éjszaka a Nyugati pályaudvaron indulásra várakozó szerelvényről. A vasúttársaság azonnal intézkedett a vonat fertőtlenítéséről. Ez a feladat a takarítási előírásokban egyébként is szerepel – áll a közleményben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
A helyi újságban jelent meg egy olvasó észrevétele (kedves menekültileg optimistáknak jelzem nem én találtam ki) hogy a szegedi pályaudvarnál 60-80 sötét bőrű fiatal férfiak várakoztak mobiloztak . Se gyerek se nő csak életerős férfiak.
Felnőtt értelmes ember azért nem hülye és érezhető hogy ez egész Európa kínja lesz . Nem csak magyarországi eseményeket kell olvasgatni hanem az egész kontinenset nézni globálisan hogy mennyien vannak és lesznek még.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@verőce21: Ez így van.
Hosszú évekig éltem iszlám vallásúak között, de soha olyasmit nem tapasztaltam, mint amit a magyarok képesek produkálni, például te is: a mérhetetlen rosszindulatú, bornírt butaságot.
verőce21
@Anna Mária: Akkor azt hiszed ezzel meggyóntad az összes hazugságodat?
Anna Mária
@verőce21: Na jó, itt a vége, nem vagy alkalmas semmiféle eszmecserére.
verőce21
@Anna Mária: Te átkeresztelkedtél muszlim vallásúnak?
JAJMÁR
@verőce21: 16:10 A vasúti kocsik tisztasága az egyetlen járulékos haszon a menekültügyből. A kormánypártok jelenlegi hasznát -népszerűség- nem számítom, mert az átfordul veszteségbe, de gondolom, nem fog neked problémát okozni, hogy majd akkor a véleményed is megforgasd.
verőce21
@JAJMÁR: (21:25) Addig még eltelik vagy 20 év!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.