A kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet – erről a kormányszóvivő számolt be az M1 aktuális csatornán szerdán, a kormányülést követően.

Kovács Zoltán elmondta: így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

A pluszforrásból, amelyet a költségvetési tartalékból csoportosítanak át, sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek – részletezte. Hozzátette: a lakott területen kívüli táborok helyszíneiről egy-két hónapon belül döntenek.

A szóvivő emlékeztetett: tavaly, az év második felében jelentkező migrációs hullám miatt már 31,4 milliárd forintot költött a rendőrség a határőrizet megerősítésére, technikai felszerelésére.

Óriási a nyomás az országon pénzügyi tekintetben is – hangsúlyozta Kovács Zoltán, hozzáfűzve: az Európai Unió eddig a költségek töredékét bocsátotta Magyarország rendelkezésére.

A befogadó állomásokon jelenleg több mint 3500-an tartózkodnak – közölte Kovács Zoltán.

Az illegális bevándorlók közül június elejéig több mint 5600-an részesültek orvosi ellátásban. A probléma egészségügyi szempontból is egyre élesebb – jelentette ki a kormányszóvivő, utalva arra is, hogy kedd éjjel több mint félszáz külföldi állampolgárt vittek kórházba megbetegedés gyanújával a fővárosi Nyugati pályaudvarról.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szépen ,,beetették a birkákat,, a 6.5 milliárddal, a végére 25-35 milliárd is lesz a kerítés ára, és semmire se jó)))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@DND: :)
Azon csodálkozom, hogy a német állampolgárok még nem is igazán cirkuszolnak,
hogy a sok ingyenélő, korrupt, sunyi adóelkerülő kormány az ő pénzükön élősködik.
(Görögország, Magyarország...)
papa.49
@m.macskosz: Majd fognak, és ha elzárják az Uniós ,,csecset,, akkor nézhetünk mint ,,Rozi a moziban,,)))))))
papa.49
Lemaradt még ha a menekültekre költenék, de nem hanem ellopikálják a nagy részét, a menekültek meg ,,le vannak sz..va,, oszt. jónapot, majd amikor ezek a ,,csatorna állatok,, fognak menekülni remélem nem fognak maguknak befogadó országot találni)))))))))))
m.macskosz
@papa.49: Igen, csak sajnos soha nem ők szívnak,
hanem mi, a akik megteremtjük számukra a nem kevés
jövedelmüket, és isszuk a levét, ha még harácsolnak az
uniós pénzből is. A tákolmányban fekete-fehéren szerepel,
ha ez a tetves kormány pert veszít, azt az állampolgárok kötelesek finanszírozni.
(Ezért szoktam röhögni, amikor egyesek szerint a politikusok fizessenek a saját pénztárcájukból: Azt is mi duzzasztjuk fel, könyörgök!
hetöndöe
@Horovitz Ernő: "Amennyiben az én adómból megy, holnap kérek minden migránst, hogy mielőbb távozzon, mert nekem ők eddig egy fillért sem adtak (pedig tudtak volna miből), így nem kívánom, hogy az én pénzemen zabáljanak..."

Ezt esetleg előadhatnád azon tisztelt honfitársainknak is,akik évtizedek óta adót és TB csalnak,vagyis meglopják az államot,vagyis minket.Továbbá azoknak a vállalkozóknak is szólhatnál,akik több milliós köztartozással hagynak hátra cégeket,igaz hogy ők nem a puszta megélhetésükért csalnak,hanem talán éppen az ötödik bömbiért.CSENDBEN KÖZLÖM VELED,HOGY ŐK IS A MI PÉNZÜNKBŐL ÚRIZÁLNAK,ILLETVE ZABÁLNAK.
m.macskosz
@hetöndöe: ...továbbá azt sem indokolja semmi, hogy egy senkiházi papcsák 1,2 milla/hó
jövedelmet húzzon az mnb fb.tagjaként, ahelyett, hogy követ törne Érpatakon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.