Kiirtották Szíriában a családját, így Magyarországon át Svédországba igyekezett egy kurd származású vak menekült. A Csicsk nevű lánynak nyoma veszett, a Keleti pályaudvarnál látták utoljára – írta a hvg.hu.

Csicsknek egyetlen svéd női rokona él, vele telefonon tartotta a kapcsolatot, így arról is szólt neki, hogy megérkezett Magyarországra. Ám azóta a mobilja elérhetetlen, ki van kapcsolva.

A civilek és a Magyarországon élő kurdok megmozdultak, egyre többen próbálják fellelni a tartózkodási helyét. A lány személyleírása nem elérhető, de valószínűleg megpróbálja a lehető legjobban elrejteni a vakságát, valaki kíséretében közlekedik.

Aggódom érte, ennyi idő után már feltölthette volna a mobilját

- osztotta meg a hvg.hu-val félelmeit a magyar aktivista, aki kurdokkal is felvette a kapcsolatot a keresés sikeréért.

Egyébként a vonatkozó törvény úgy írja elő, a speciális igényű menedékkérőkkel „különös figyelemmel” kell lenni, de pontos előírások nincsenek. Pedig erre jut pénz is, Magyarország 2007 és 2011 között 1,2 milliárd forintot hívott le az Európai Menekültügyi Alapból. Ennek pályázatai között pedig szerepel

a PTSD szindrómás betegek pszichiátriai ellátásának elősegítése a befogadó állomásokon és a közösségi szállásokon – sérülékeny csoportokkal (kísérő nélküli kiskorúak, egyedülálló nők, idősek, mozgássérültek, szellemi fogyatékosok) való speciális foglalkozás (pl.: szeparált, elhelyezés, készségfejlesztés, felvilágosítás) – menedékkérők aktiválása a menedékjogi eljárás ideje alatt”.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levi
@verum: Én sem ártok, csak úgy mint te a beszéddel se segíteni se ártani nem lehet. De én legalább nem mondom azt h segítsünk ,miközben én nem teszek semmit...
verum
@levi: - a te megnyilvánulásod alapján (mégis, mit vár) te akkor sem segítenél, ha tudnál. Ha én látnám az eltűnt vak lányt, bizonyosan segítenék neki.
És ismétlem, megtudhatod még, mit jelent az, kérni, ha rászorulsz!
levi
@verum: Ha ott lennék pont a közeláben valszeg segítenék. Minden nap külföldiek között vagyok egyiket sem küldöm el az anyjába. Én csak egy kérdést tettem fel teljesen jogosan. Ha egyedül, ismeret nélkül vakon nekivág a nagyvilágnak elkerülhetetlen hogy baja essen. Mit gondolsz hány illegális bevándorló nőt erőszakoltak már meg kamion hátuljában? Hányat ölhettek meg? A rendőrséghez senki sem fordul.
Ha rászorulok te leszel az első akitől segítséget kérek, de aztán elisvárom ha már ennyire mondod.
verum
@levi: - nem hiszem már egy szavadat sem. Embertelen vagy, de ha egyszer te is fogyatékos leszel, remélem csak behúzódsz egy sarokba és nem vársz majd semmit, az életed végén kívül!
verum
@levi: - én ugyanis mélységesen tisztelem, akiben ennyi ak raterő, élni akarás és tettre készség van, mint abban a lányban, aki annyi tragédia és baj után még mindig képes tenni magáért!
Te meg ásd el magad a hozzáállásod miatt!
levi
@verum: Félreértesz. Ha ott vagyok a közelben segítek...de nem fogok neten acsarogni és rábeszélni mindenkit h segítsenek és aki nem teszi egy rohadt nácirasszista. Mindenkinek a maga dolga. Te sem segítesz többet nekik mint én, mitől lennél jobb ember ? És én mitől lennék rossz ember? Csak egy képmutató vagy bort iszol de vizet prédikálsz.
Ha fogyatékos leszek, pl eltörne a gerincem és nem tudnék mozogni akkor is találnék módot h megöljem magam valahogy. Ha vak lennék...hát nem utazgatnék sehova .
Nem mellesleg nekem sem segít senki főleg nem a menekültek de a libsi haverjaid még annyit se. Egyszer támadtak meg a cigányok akkor is két jobbikos jött oda segíteni amíg a többiek elfordultak. Ennyit erről barátom, neked nagyobb szükséged lesz segítségre mint nekem, és akkor koppansz majd nagyot .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.