Egészen érdekes történetet hozott ma az RTL Klub híradója. Láng Zsolt a Fidesz II. kerületi polgármestere. A II. kerületben többször is nyert közbeszerzést az egyik cég. Ennek a cégnek az ügyvezetőjénél nyaralt Láng Zsolt.

Az érintett férfi a kft honlapján ügyvezetőként szerepel, ugyanakkor az RTL Híradónak azt állította, semmi köze a céghez. Mégis mikor a csatorna betelefonált a kft-hez, azt mondták, azért nem tudják őt adni, mert jelenleg nincs az irodájában.

A II. kerület a csatorna megkeresésére azt mondta, Láng Zsolt a férfi házát bérelte, de ebben szerintük nincs összeférhetetlenség.

Frissítés: az ügyre az MSZP-s Őrsi Gergely ráugrott és az alábbi közleményt adta ki:

Lehet, hogy a Fidesz világában elfogadhatónak tűnik, hogy egy polgármester az általa megjelenített kerületnek dolgozó vállalkozótól ilyen szívességet fogad el – már ha ez megtörtént –, de a valóságban, ahol a magyarok élnek nem az.

Láng Zsoltnak tisztáznia kell: pontosan milyen viszonyt ápol az említett cég vezetőivel, valóban az ő nyaralójukban töltötte-e a szabadságát?

Ha nem tudja a fentieket hitelt érdemlően tisztázni, a polgármester morálisan alkalmatlanná válik feladatai ellátására, mert a II. kerületiek többé nem bízhatnak felelős vezetőként benne.

Ezt a II. kerületi önkormányzat sem hagyta szó nélkül és válaszul ezt írták:

Láng Zsolt polgármester úrnak nincs miért tisztáznia magát, az MSZP közleményében szereplő magánszemély sem tulajdonosa, sem ügyvezetője nem volt kerületi közbeszerzésen nyertes cégnek. A polgármester nyári műbalhénak tartja az RTL Híradó riportját és Őrsi Gergely nyilatkozatát is.

Ahogy azt a csatornával is közöltük, a nyaralásról szóló "fülesek" számos valótlanságot tartalmaznak, és egyértelműen polgármester hazugságokon alapuló lejáratására szolgálnak. Láng Zsolt valóban ismeri Duka Lászlót, mivel 2003 áprilisában – amikor még Horváth Csaba volt a II. kerület polgármestere – mindketten a szentendrei autós és motoros iskolában szereztek motoros jogosítványt, és magánemberként azóta is kapcsolatot tartanak.

Az az állítás is igaz, hogy a II. kerületi önkormányzat kapcsolatban áll a Hajdú és Társai Kft.-vel, hiszen a milliárdos forgalmú építőipari cég, amely az ország számos területén fejti ki tevékenységét, a kilencvenes évek óta szerepel a II. kerületi önkormányzat beszállítói között. Láng Zsolt azonban ezen cég tulajdonosait, ügyvezetőit nem ismeri, velük soha nem találkozott. Az az állítás, hogy a Hajdú és Társai Kft. Duka László "érdekeltségi körébe" tartozik, semmilyen alappal nem bír.

A polgármester egyébként – bérlőként- valóban az említett úr balatoni nyaralójában tölti szabadságát.

Mindezek alapján az MSZP közleményét értelmezhetetlennek tartjuk.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
"... de ebben szerintük nincs összeférhetetlenség."
Csak abban a rohadt Gyurcsányban, na abban van az összeférhetetlenség..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Eszembe jut az atv mai cikke: a miniszterelnökségnél azoknak osztanak 4 havi bonuszt, akik a közbeszerzésekkel foglalkoznak... Persze biztos nem azért, hogy tartsák a szájukat, hogy milyen utasításokat kapnak a leendő nyertesek kiválasztásával kapcsolatban...
Toby
"Az érintett férfi a kft honlapján ügyvezetőként szerepel, ugyanakkor az RTL Híradónak azt állította, semmi köze a céghez. Mégis mikor a csatorna betelefonált a kft-hez, azt mondták, azért nem tudják őt adni, mert jelenleg nincs az irodájában."

Ugye, nincs kérdés "makulátlankával" kapcsolatban ?
pistapapa
Valamit valamiért. Ez a fertő most így működik.
Toby
@pistapapa: Ez az "Én neked - te nekem " projekt 1.0 verzió !
Dr. Felipe
"A polgármester egyébként – bérlőként- valóban az említett úr balatoni nyaralójában tölti szabadságát."

A polgi először kitömi a faszit egy 600 millás mutyitenderrel, aztán meg bérli a nyaralóját. Egészen hihető történet, mármint a birkáknak.
Nem is az a szánalmas hogy a szemünk láttára lopnak, csalnak, hazudnak, hanem az hogy még mindig vannak ostoba birkák akik tapsolnak ezeknek az aljas, tolvaj férgeknek.
justhpeter
Végre egy igazi kéz kezet mos történet, ne rontsuk el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.