Nem nagyon találni olyan cikkeket, ahol a közmunkások szólalnak meg. Bálint Mónika, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoport szervezője szerint ez nem véletlen: nem mernek panaszkodni, mert félnek, hogy kirúgják őket – írta az abcug.hu.

Ugyanakkor Bálinték napi szinten beszélgetnek közmunkásokkal, ők pedig döbbenetes dolgokat panaszolnak. Az alábbiakról lehet tudni:

- Sokszor indoklás vagy bizonyítás nélkül azt mondja a munkavezető a számára nem szimpatikus munkavállalónak, hogy nem végezte el a munkáját, vagy nem megfelelően. A legtöbb helyen pedig három igazolatlan levont nap után jön a kirúgás.

- Az önkormányzatok nem szeretik, ha a közmunkás táppénzre megy, mert vissza kell fizetni utána a támogatást. Általában ilyenkor azt tanácsolják, hogy vegyen ki szabadságot, vagy nem engedik meg, hogy otthon maradjon.

- A munkavezetőtől függ, hogy van-e egyáltalán ebédszünete a közmunkásnak. Tudni olyan helyről, ahol egyáltalán nincs. De van olyan fővárosi közmunkás is, akit kirúgással fenyegetett meg a munkavezetője, ha eljárj arra az ingyenes ételosztásra, amit pont a közmunkás mozgalom gyűléseinek helyszínén tartanak.

- Közmunkásként mosdóba menni is problémás: mint önkormányzati dolgozók, a közintézményekbe bejárhatnának, de például az óvodákba, iskolákba higiéniai okokból eleve nem engedik be őket.

- Vidéken előfordul, hogy a munkavezető munkaidőben a saját, vagy ismerősei vállalkozásában dolgoztatják a közmunkásokat

- A közmunkások sokszor egymásról "árulkodnak" a munkavezetőnek.

Mint a szocializmusban: megy a megfélemlítés, működik a besúgói rendszer, a belügyminisztériumtól a közmunkásig az egész rendszer a megfélemlítésen alapul

- mondta Bálint Mónika.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szép új orbáni világ, az 1 millió munkahely megteremtője !
Már csak a bikacsök hiányzik a kezükből !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@dömdödöm: Hiába egy volt kommunista szülők,gyermeke,vissza talált a helyes útra! Rákosi elvtárstól,volt mit tanulni! Így lett Viktorunkból,hagyomány őrző!
wagabund
@nyanya001: ...erre a válaszra számítottam.
..biztonság kedvéért mindkét jelet ideteszem: :-) , de ebben az esetben inkább ezt :-(
kkalman
Nálunk a vamzerkodást is hagyománytiszteletből űzik, nem csak a lopást.
kisangyalom13
Megdöbbentő csalások a magyar munkahelyeken! Így tudnak a munkavállalókon meggazdagodni a cégek, új autókat évente cserélni, büszkén lenézni a munkavállalókat!
Hány szór 50 milliárdot csaltak el a cégek?
Mindenki nézzen maga körül szét, hogyan keresik a pénzt cégvezetők?
Szeparepa
Éljen a kommunáci viktatúra... hajrá orbanisztán...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.