Az alapvető jogok biztosa a budapesti Merényi kórház pszichiátriai osztálya zárt részlegének bezárását kérte az intézmény fenntartójától, az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Székely László júniusban készített jelentést az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórház telephelyén, a Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumban tapasztalt helyzetről.

WC-ből ömlő szennyvíz, bűz, rohadó falak és embertelen bánásmód – ilyesmiket tapasztaltak az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának munkatársai

Ezután tett ajánlásokat, az összegzés az ombudsmani hivatal honlapján olvasható.

Az alapjogi biztos arra hívta fel a fenntartót, hogy gondoskodjon az érintett pszichoszociális fogyatékossággal élő emberek megfelelő ellátásáról, továbbá a centrum jogszabályi előírásoknak megfelelő ápolószemélyzeti létszámáról.

Az ombudsman számos más konkrét javaslat mellett azt is javasolta az intézmény főigazgatójának, intézkedjen, hogy a pszichiátriai osztály zárt részlegén ne alkalmazzanak biztonsági őröket a betegek megfélemlítésére, "beteg személyeket ne rögzítsenek radiátorhoz", továbbá, hogy a zárt részlegen ne tartsanak fogva olyan embereket, akiknek az ápolási dokumentáció alapján a kötelező intézeti gyógykezelésük már nem indokolt.

Székely László az emberi erőforrások miniszterétől több jogszabály-módosítást is kért, ezek között a nem önkéntes pszichiátriai elhelyezésre és kezelésre vonatkozó rendelkezések felülvizsgálatát.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ebbe a kórházba kellene egy hétre bezárni a Balogh vezette minisztérium vezetését.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@mate03: mondjuk az egyik legnagyobb hibája! Tragikus, felelőtlen lépés volt. ők bezárkóznak a testőrökkel védett villáikba, páncélozott kocsijaikba,megközelíthetetlenségük felhőjébe! Azóta mindenféle orvosi ellenőrzés, felügyelet nélkül, a legkülönbözőbb elmeállapotban élnek közöttünk!! Kontrollálhatatlan, fékezhetetlen tetteikért mi fizetünk akár az életünkkel is!!! Ez elviselhetetlen!!
Jankó123
"... Igen kérem, mert idebenn, ha el akar valaki rontani valamit, ahhoz pecsétes diliflepni kell. Odakinn elég egy vezető beosztás íróasztallal..."
Hofi mondta annak idején, és azt is megemlítette, hogy "Magyarországon az egy főre eső bunkók száma 2 fő ..,"
Nos, így számolva pontosan meg is van a 2/3-mad.
Hofi Géza még ma is aktuális.
:-)))
mate03
@csa-csa: Látod ez az ami nem igaz! Gyurcsánynak soha nem volt páncélozott autója!Testőre meg, minden állam főnek hivatalból jár! De Viktorra egy hadsereg vigyáz!Az utcája ,műveleti terület! Vajon mitől fél ennyire!?
Knapp75
@swordigo: " Te provokáltad ki belőlem."

Nem igaz.

Idézetek tőled:
"néha csak beírok valamit és várom a reakciókat"
" kénytelen vagyok más nevekkel visszatérni"
"Amikor összekaptam itt még az elején két emberrel, akkor elhitettem velük, hogy én vagyok a radír, meg a nagy felderítő" (most is ezt próbálod elhitetni)

Egy gyenge provokátor vagy.
Játszottad a nagyképű cégvezetőt, de amikor olyanokkal találkozol, akik ettől nem esnek hanyatt és az értékeid szerint kezelnek, akkor már azt nem bírják az idegeid.

És a visszatérésed is arról szólt, hogy játszod a hülyét (mondjuk hitelesen) és hazudozol:

" Te tudod, miért említették nekem a taposóaknát, meg a golyószórót? Még most sem értem."
július 21., 22:17
csa-csa
@mate03: akkor nem páncélozott, mindegy! nem ez a lényeg. az államfőkre meg mindenütt a világon egy kisebb hadsereg vigyáz! hivatalból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.