Az Origo, valamint a Simicska Lajos tulajdonában lévő Heti Válasz iránt is érdeklődik Schmidt Mária, aki nemrégiben médiacéget alapított – értesült a Népszabadság.

A többmilliárdos magánvagyonnal rendelkező Schmidt márciusban alapította meg a Médiaháló Kft.-t, amelynek ő az egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője is.

A Heti Válasz ügyeit jól ismerő források a lapnak azt mondták, valószínűek az értesülések. A hetilap kivételezett helyzetben van a Simicska-birodalmon belül, mert nem bojkottálják a Fidesz vezetői, ahogy azt a többi lappal, tévével és rádióval teszik.

A Népszabadság által megkeresett egyik háttérember szerint a Heti Válaszról való lemondás az Orbánhoz hűséges Schmidt Mária javára egyfajta gesztus is lehet Simicska részéről.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
tök muris szitu lehet, mikor ezek ketten a Matolcsyval megpróbálnak egymás szemébe nézni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@JAJMÁR: - tudom én, csak kicsit ironizálgattam. Nem kellene nekem az a pénz, ha külön fizetnének érte, akkor sem!
ezzredesc
Jól megdagadt ez a mindenhová néző buxa...-csak az a esze nem nőtt...
paolo006
@Hari: szerinted is van jó kommunista? Ha igen, akkor melyik? Jó fasiszta is van?
evacica
@verum: Nem a saját erejéből lett milliárdos, ha nem az elhunyt férje pénze révén!
Zsoel
Lehet, hogy ez nem is lenne hülyeség.
Az Origo újságírói színvonalát nem minősítem, az régóta meredeken zuhan. Ezzel együtt magam is már hosszú ideje csak a hozzászólások elolvasása végett jártam oda, azon a területen viszont egyre vadabb cenzúra dúl. Bizonyos "érzékeny", zsidós, cigányos, homoszexuálisokat érintő stb. témák esetében, ahol a tulajdonosoknak nem tetszettek a sokszor nem tetszettek a sarkos vélemények, már régóta betömték az emberek száját, minden ilyen cikk alatt ott virított az "Ez a cikk nem kommentelhető" felirat, tanúbizonyságát adva annak, hogy az Origo szerint amiről nem beszélünk, az nincs. Szőnyeg alá söprés. (Tudom, tudom: médiatörvény, hát hogyne.)
Most legújabban viszont már a közvetlenül a bőrünkre menő úgynevezett európai menekültüggyel foglalkozó cikkeknél is lazán letiltják a hozzászólási lehetőséget, aminek körülbelül olyan hatása van, mint amikor a zubogó tartalmú fazékra jól rászorítják a fedőt... LEHET, hogy egy Schmidt Mária lazábban kezelné ezt a kérdést.
verum
@evacica: - mi a különbség? Az elhunyt férj saját erejéből lett milliárdos?
Örökölni talán még kevésbé ciki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.