Sokmilliós adósságot halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az E.ON gázszolgáltatóval szemben, ezért a cég elkezdte lekapcsolni a rendszerről több somogyi település iskoláját – írja a Sonline.

Mernyén csütörtökön zárták el a gázt, Somogyjádra pedig pénteken délelőtt tizenegy órára vonulnak ki a szakemberek. A lap úgy tudja, több település is érintett lehet, nemcsak Kaposvár, hanem Siófok környékén is.

Komoly probléma ez számunkra, ugyanis az intézményben működik a szociális konyha, ami a 62 helybélire és az óvodásoknak főz, emellett innen látják el Somogygeszti, Polány, Ecseny, Szentgáloskér, Somodor és Felsőmocsolád szociális étkeztetését is, közel kétszáz adag ételt főznek naponta

– mondta a lapnak Mernye polgármestere.

Somogyjádra holnap érkezik meg az E.ON munkatársa, hogy lekapcsolja a gázt, a település számára szintén óriási nehézséget okoz majd, hogy nem lesz gáz a konyhán.

Ott főznek az óvodásokra, a szociális otthon lakóira és a szociális étkeztetésben résztvevőkre”, mondta a polgármester, majd hozzátette: „Emellett innen látják el Osztopánt, Eddét, Jutát, Várdát és Alsóbogátot is. Úgy tudom, több intézményre hasonló sors vár, ugyanis a Klik állítólag nem fizette a gázszámlákat, s most már részletfizetést sem fogad el, egy összegben kéri a tartozást.

Keresték a KLIK kaposvári tankerületét is, későbbre ígértek választ.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A rezsicsökkentés fokozódik,akárhogy is tesznek keresztbe a liberális imperialisták.:-)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
EGO
@eszegfu: Sajnos IGAZ! Ők más állatfaj...
eszegfu
@EGO: 17:07 És akkor örüljetek, mert van munkátok...vagy nem?! :(
nezelodo
@Tamás2015: nem ajánlanám a tankönyvekkel való fűtést, mert a sok ferdítéstőt, orbáni sandaságtól ami benne van, még a kazánok is tönkremennek. Amúgy meg a KLIK és a kormány amely létrehozta, maga a sikertörténet! Vagy mégsem?
Kutyuska
Tényleg működnek a reformok. Ugye, fidesz hívők?
Kutyuska
@nemkati: Ami a mi értékrendünk szerint kudarc, az a fideszesek és hívőik számára siker.
Kutyuska
Az a mértéktelen pofátlanság, hogy a KLIK-nek azok után, hogy százmilliókkal tartozik a szolgáltatóknak, a tanároknak, van bőr a pofáján cseszegetni Puklit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.