Vizsgálódnak a magyar húsüzemek állami támogatása miatt - erősítette meg a hvg.hu-nak az Európai Bizottság illetékese. Formális eljárás még nincs, de megkeresték már a kormányt. A pénznyelő húgyárakra kiszórt milliárdokról szóló cikkünkhöz megkérdeztük az Európai Bizottságot, vizsgálta-e, hogy a kormány 2013-ban állami milliárdokból mentette meg a pápai, a gyulai és a kaposvári húsgyárat. A három üzem kormányzati kistafírozása ugyanis nagyon gyanús, hogy a tiltott állami támogatás tipikus esete, és a cégek eredményein ma már jól látszik, hogy épeszű piaci befektető egyikre se adott volna milliárdokat – nem úgy, mint a kormány.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@JAJMÁR: A cél valakik megint gazdagítani. Az én volt Húsipai cégemből az 5 vezető kft. kapott belőle. Azóta az összes gyár megszűnt.
JAJMÁR
Attól függ, mi a cél? Ebben az esetben nem az, ami "épeszű piaci befektető" -től és piacgazdaságtól elvárható.
szaboria1
@JAJMÁR: A cél valakik megint gazdagítani. Az én volt Húsipai cégemből az 5 vezető kft. kapott belőle. Azóta az összes gyár megszűnt.
JAJMÁR
@szaboria1: 12:04 Pontosan, ettől "erősödik" ennyire Magyarország :(
Anna Mária
@JAJMÁR: Lesz ebből szankció, visszafizetés, büntetés.
JAJMÁR
@Anna Mária: 12:24 Sajnos. Addig "erősödünk" ilyen módon, amíg az emberek szolgalelkűen fizetnek mások bűneiért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.