Online petíciót indított a DK a magyar nőkért. Aki aláírja a petíciót, azt fejezi ki, hogy elítéli a nőket ért lenéző megszólalásokat, a nők elleni erőszakot bagatellizáló ízléstelen vicceket és elvárja a magyar közélet szereplőitől, hogy több tiszteletet tanúsítsanak a magyar nők felé – tudatta a párt politikusa, Vadai Ágnes közleményében.

Nyugaton ma már nők milliói választják a tanulást vagy a karrierépítést, ma már nő lehet Németország kancellárja és nő lehet az Egyesült Államok elnökjelöltje is. Hazánkban azonban még mindig dívik a nőket lekicsinylő vagy szexista jelzőkkel illetni, valamint természetesnek, tradicionálisnak beállítani a nők ellen elkövetett családon belüli erőszakot. (...)

Petíciónk azoknak készült, akik nem gondolják, hogy a nőnek csak a konyhában a helye, akik nem gondolják, hogy “a pénz számolva, az asszony verve jó” és akik nem gondolják, hogy a nők nemük okán eleve csak kevesebbek lehetnek a férfiaknál. Kérünk mindenkit, aki szerint a magyar nők nem gyerekgyártó konyhagépek, hogy írják alá a petíciót, kifejezvén a nőket megillető alapvető emberi tiszteletet!

- írta a DK.

A párt korábban többek közt Lévai Anikót, Vajna Tímeát és Rogán Cecíliát is arra kérte, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A Vak Komondor Párt mit szól hozzá ?
varrólány
Na de kérem férfiak meg nem gyerekgyártó kisiparosok!
Le az ízléstelen viccekkel , csakis komolyan mindent! .-))
m.macskosz
Nem kedvelem ezeket a hajcihőket. Értelme semmi. A megfélemlített nők, gyerekek ezektől nem lesznek kevésbé veszélyeztetettek.
Tisztességes jogalkotás és tisztességes jogalkalmazás,
a törvények betartása és betartatása...ennyire egyszerű!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.