Ma nagyon aktív az MTVA Sajtóosztálya Facebook-oldalán. Miután egy indexes újságíró hozzájuk írt kérdéseit kiposztolták és a közösségi oldalon válaszolták meg – később a sajtómunkás kifejezett kérése ellenére is –, kiderült, hogy a kommunikációs feladataik egy részét kiszervezik. Ám azzal, hogy az újságíró levelét nyilvánosságra hozták, sokan felháborodtak. Most újabb bejegyzésben próbálták tisztázni a helyzetet.

Ezt írták:

http://cink.hu/gyaszolnak-a-magyar-ujsagirok-az-mtva-megszu…

http://index.hu/…/…/31/kiszervezi_a_kommunikaciojat_az_mtva/

Kedves Olvasóink!

A két fenti linken két cikket olvashatnak. Tiszteletben tartva az újságíró kollégák véleménynyilvánítási szabadságát, engedjék meg, hogy megállapításaikkal ne értsünk egyet.

Valótlanság ugyanis az, hogy az MTVA Sajtóosztálya megszűnik. Az MTVA Sajtóosztálya nem szűnik meg, a továbbiakban is ellátja feladatát. A Trinity Communications a műsoros kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátásához nyújt támogatást, melyek elkülönülnek a vállalati kommunikációtól. Valótlanság szintén, hogy az MTVA Sajtóosztályának tagjai gyűlölnék a sajtó munkatársait, ezzel szemben az igazság az, hogy nem gyűlölik őket. Amint a focipályán is mondják: "A gyűlölet nem pálya!"

Nem tudunk egyetérteni azzal a véleménnyel sem, miszerint az újságírói etikával ellentétes lenne a kérdések és a válaszok megjelenítése az MTVA Sajtóosztály Facebook oldalán, hiszen ahogy az oldal leírásában is szerepel, fő célunk a minél transzparensebb működés és a követhetőség. A kollégák által feltett kérdések és az általunk írt válaszok megjelenítése ezt a célt szolgálja.

A valóságtól elrugaszkodottnak tartjuk azt is, hogy gyalázkodó, fölényeskedő, kiotktató hangnemben válaszolna a Sajtóosztály, az ellenben igaz, hogy sajtóban megjelenő hamis vagy adott estben sértő megállapításokkal nem értünk egyet.

Tiszteletben tartunk minden sajtómunkást, s hisszük, legjobb tudásuk és meggyőződésük szerint végzik munkájukat, ahogyan mi magunk is tesszük. Akkor is, ha véleményük kritikus, és akkor is, ha adott esetben hibáznak. Mi is hibázunk időnként, tudjuk, nem felemelő érzés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.