Az ÁNTSZ járványügyi főosztályának volt vezetője szerint már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét – írja a Magyar Nemzet. 

Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának korábbi vezetője arról beszélt a lapnak, hogy kockázatot jelenthetnek Magyarország közegészségügyi biztonságára az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, Magyarországon korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét.

A legfőbb gond, hogy a Magyarországra érkező menekültek jelentős része el sem jut azokra a pontokra, ahol járványügyi szűréseket végezhetnének, pedig a migránsok orvosi vizsgálatára vonatkozó, egészségügyi követelményeket tartalmazó belügyminisztériumi rendelet módosítása április óta érvényben van. E szerint a menekülteknek kötelező orvosi vizsgálaton kell átesniük.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint a migránsok egészségügyi szúrése már akkor megtörténik, amikor először találkoznak a rendőrséggel – írja a lapb.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ezt már hetekkel ezelőtt megmondtuk sokan.
Ennek a buzeráns kormánynak az invázió legelején ezzel kellett volna kampányolnia az EU fele és erre kérni/kapni pénzt, és ebből lezárt menekült táborokat létrehozni. Kevesebbe került volna nekünk mint a kerítés.
wagabund
Ez a halvány rémísztgetés még csak a kezdet...a betegségek szép lassan, de biztosan terjednek...
Gyakorlatilag az ország nem csak körbe van(lesz) szarva-hugyozva, hanem már mindenhol találni ilyen-olyan állapotú kábelt. A meleg rásegít a fertőzés terjedésére, aztán ősszel csak nézünk.

Elég bajuk van a vándoroknak saját magukkal is, de nemsokára mi is osztozunk majd bajaikban...

csak ne legyen igazam...úgy örülnék neki...meg még tízmillióan...
okina48
Én hetek óta osztom meg rémületem a debreceni vasútállomáson naponta tapasztaltak miatt a különböző fórumokon,de csak nácizást,komcsizást,rasszistázást kaptam.Így arra gondoltam,talán üldözési mániám van,így elhallgattak!
Most kiderül,hogy mégsem alaptalan a félelmem?
wagabund
A déli hírekben olvasták be mint fontos hírt, hogy egy faszi, mihelyst átlépte a határt, azonnal jelezte, hogy fertőző beteg, orvosi ellátást kér..
-mik a tünetei?
-láz, köhögés, és fosik...

ajaj, ennek fele sem tréfa, bevitték valami kórházba, nosza kivizsgálni..
a faszikámat körbeugrabugrálták, még kedvesek is voltak vele(horribile dictu!), mire kiderült, hogy semmi baja, csak vaklárma volt...

...viszont az ürge lefürdött, volt tiszta ágya, tiszta ruhája, koszt-kvártély... a többi vándor meg kint aszalódott a koszban a szabad ég alatt... ügyes.

mint kiderült, ezt a trükköt próbálják mások is alkalmazni...

...ez kicsit hasonlít arra a hírre, hogy fennáll a veszélye a beszivárgó terrorista inváziónak...

komoly erőket köt le, amíg kiderül, hogy a pernahajderek csak szimulálnak hogy pihenhessenek...
és mi van, ha akad egy tényleg fertőző beteg?
vagy mi van, ha tényleg jön egy rossz-szándékú robbantgatós?

drukkolok a hatóságoknak...baromi nehéz feladatot kaptak a nyakukba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.