Szabó Simon, a Moszkva tér, illetve a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmek színésze Facebook-bejegyzésben tudatta a világgal: ő a menekültek mellett van.

Így írt a kérdésről Szabó:

Senkinek az érzelmi és értelmi auráját nem szeretném megsérteni, de értsétek meg kedves embertársaim, hogy én Szabó Simon, nem tudom elfogadni sem a kirekesztő álláspontokat, sem az előítéleteket, sem a kormány visszhangjaként káráló masszát, az ide ill. errefelé menekülő emberekkel kapcsolatosan. Nevezzetek kirekesztőnek, ha nem vagyok hajlandó meghallgatni sem, olyan embertársaim érvelését és értekezését, akik számára nem egyértelmű a segítségnyújtás, az elfogadása egy olyan jelennek, melyben szerintem a jobb sorsban tengődők kutya kötelessége, nemtől, vallástól, nyelvtől, bőrszíntől, identitástól függetlenül segítenie, akár csak egy jó szóval is! Az egésznek a lényege, hogy kérném ne szeressen engem az, aki ezt nem így gondolja, ne lájkoljon, ne legyen az ismerősöm, ne nézze a filmjeimet, ne jöjjön nekem a Moszkva térrel, se azzal, hogy – Jó voltál a Hajnal Tímeában... Felejtsen el, ne foglalkozzon velem, és tegyen meg egy szívességet, ne nevezze magát embernek! Legalább is a társaságomba' ne!

Szóval:

ÉN A MENEKÜLŐKKEL VAGYOK!

Peace

177 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Nem szóban kell a menekültek mellé állni. Tessék befogadni párat a saját otthonába!
Én is sajnálom őket, főleg a kisgyerekes családokat. Ennyi.
Nem az Én dolgom ellátni őket, biztosítani az élelmezésüket, lakhatásukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@bundi: Az miért baj, ha fogyunk? Én mindig azt mondom, a minőség számít, nem a mennyiség. Inkább legyen 5-6 millió értelmes, tanult, művelt fej ebben az országban, mint hogy legyünk 10-12 millióan, de abból a fele csak "töltelék". Márpedig a menekültekkel is csak többen leszünk, mert azok attól, hogy itt letelepszenek, nem lesznek magyarokká, főleg nem ha komplett közösségek érkeznek. El fognak szigetelődni és gettósodni fognak, ugyanúgy, ahogy nyugaton. Ki és hogyan fogja kitaníttatni, megélhetést adni a kezükbe, a társadalom hasznos tagjaivá tenni őket? Itt van a saját etnikumunk, kis hányadú részétől eltekintve azzal sem tudtunk mit kezdeni, évszázadok alatt sem. Ugyanúgy eszük ágában sem lesz beilleszkedniük a bevándorlóknak sem, ez a nyugat-európai példákból világosan látszik: Európa életszínvonalát akarják, a saját társadalmi berendezkedésüket és szokásaikat megtartva, ami viszont nem fog menni. A végeredménye pedig várhatóan az lesz, hogy nem ők zárkóznak fel hozzánk, hanem Európát züllesztik le a saját szintjükre.
Azt kéne megértenie az emberiségnek, hogy túlszaporodott. A rákfenéje lettünk ennek a bolygónak, mert már most is több mint hétmilliárdan vagyunk, és a szám egyre csak növekszik. Természetes ellenségünk nincs, egyedül a táplálékhiány és a gradáción belül fellépő konfliktushelyzetek és betegségek fogják ritkítani a sorainkat, és ennek a küszöbére érkeztünk el most. A Föld lehetőségei kimerülőfélben vannak, főleg ott, ahol sok az ember, így aztán az ottaniak megpróbálnak benyomulni a kisebb népsűrűségű területekre, amelyek ráadásul fejlettebbek is. De ez csak szépségtapasz, mert a fő probléma az, hogy nem kellene ennyi ember erre a bolygóra.
Zsoel
@JAJMÁR: A megszakított közösülést csak jelképes fogamzásgátlási módszerként hoztam fel. Nekem mindegy, mit alkalmaznak, csak azt kéne megoldani valahogy ezeken a helyeken, hogy ne szülessen több gyerek a nyomorba és kilátástalanságba. Azért hal éhen 10-ből 8, mert túl sokan vannak, nem pedig fordítva, és ott is szaporodnak, ahol nincsenek háborús körülmények (nézd meg a közép-afrikai országok korfáit).
Amit a menekültek kiválogatásáról írtál, azzal egyetértek, de ez is olyan dolog, hogy ki és hogyan fogja megvalósítani? Először nyelvet kéne tanítani nekik, ami csak úgy megy, ha vannak olyan embereink, akik beszélik a menekült hazájának a nyelvét is. Olyanból meg, félek, egyelőre kevés van.
JAJMÁR
@Zsoel: 08:26 Az elmaradott kultúrákban, és ahol társadalmilag elfogadott, hogy a nő a férfinak alárendelt, a férfi szerint egy nőnek szülni kell, arra való!

Ezért írtam, hogy a nőket kellene felvilágosítani, de ezt nagyon nehéz ott, ahol diktatúra van, hiszen nekik még ki kellene harcolni az egyenjogúságot.
Nálunk viszont az etnikum esetében ezt kellene tenni.

Csak hát van itt egy kérdés, Magyarország merre felé megy? Megmondom: oda, vissza, mélyre.
Bevándorlóktól és iszlámtól függetlenül. Bőszen mondogatják a politikusok, hogy meg kell védeni Európa értékeit. Csak azt nem mondják, hogy mire gondolnak? Mert mintha ellenkező irányba mennének. Számos példa mutatja sajnos. Beleértve a nők helyzetét, az oktatás minőségét, a demokratikus jogok megnyirbálását, az igazságszolgáltatástól kezdve a népszavazásig!

Nagyon gyorsan le lehet "építeni" egy népet. Sokkal gyorsabban, mint felemelni.
A liberalizmus emlegetése, mint minden rossznak az okozója, tetőzi az ostobaságot.
Zsoel
@JAJMÁR: Ellentmondást érzek a szavaidból. Ha a nő egy kultúrközegben a férfi alá van rendelve (magyarul kénytelen azt tenni, amit a férfi mond), akkor miért őt kéne felvilágosítani? Hogy merje azt mondani a szerencsétlen, hogy "márpedig most nem mászhatsz rám, mert fogamzás szempontjából veszélyes időszakban vagyok", ha számíthat rá, hogy ezért a "bűnéért" mondjuk civilizáltan megkövezik? A nők mindenhol sokkal többet tudnak a saját testük működéséről, mint a férfiak. Akik felvilágosításra szorulnak, azok ők, bennük kellene tudatosítani, hogy a nő nem alárendelt személy, nem cseléd, nem asszonyállat, akit 5 tevéért csereberélünk, hanem a férfival egyenrangú ember, társ, támasz, másik fél stb., és mint ilyen, vele közösen kell megbeszélni és eldönteni, hány gyermeket akarunk és tudunk felnevelni. Kétségtelen, hogy Európában sem ideális a nők helyzete, itt is még mindig érik őket hátrányosságok a férfiakhoz képest, de még így is fényévekkel jobb helyzetben vannak, mint Afrikában vagy Nyugat- és Dél-Ázsiában.
JAJMÁR
@Zsoel: 07:50 Az ellentmondás a te véleményedben van. Ha a nők "sokkal többet tudnak a saját testükről", akkor mit nem értesz? Szakadj el attól az egyetlen fogamzásgátló módszertől, ami a férfiakon múlik, segítené a megértést.

Egyébként mindig az elnyomottat kell felvilágosítani, hogy másképpen is lehet, "rázza le a béklyóit", és álljon ki magáért.
De ha mi fel nem ébredünk most és ezen az úton haladunk tovább, esélyes, hogy a Nyugatra vándorolt menekültek minden téren fölénk emelkednek. Mi pedig évtizedek múlva is azzal leszünk elfoglalva, hogy lerázzuk az újabb béklyókat. A többiben szerintem egyetértünk :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.