Vádat emelt egy idős szentesi nő 2013-as kirablása miatt egy büntetett előéletű férfi ellen az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit az ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérletével, a személyi szabadság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett megsértésének bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, valamint magánlaksértés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi korábbi szabadságvesztése alatt megtudta, hogy a zárkatársa távoli rokona egy lemezkazettában nagyobb összegű készpénzt és értékes arany ékszereket tart. Szabadulása után elhatározta, hogy megszerzi az értékeket, ezért 2013. augusztus 21-én reggel bemászott a nő szentesi házába, majd bezárta az ajtót, hogy a sértettek ne tudjanak elmenekülni.

A férfi, miután megtalálta a megromlott egészségi állapotú időskorú asszonyt, rátámadt, és a magával vitt kalapáccsal fejen ütötte. Majd újra ütésre emelte a kalapácsot, és azt követelte, hogy a nő adja át a készpénzét és az ékszereit. A sértett védekezni próbált és dulakodni kezdett a támadóval, ezt meghallva a nő lakásban tartózkodó, tízéves unokája a segítségére sietett. A vádlott megragadta a gyereket, akinek azonban végül sikerült kiszabadítania magát és az utcára futott. Ezt látva a vádlott elmenekült a helyszínről anélkül, hogy bármit sikerült volna elvinnie.

A vádlott többszörös visszaesőnek minősül, a vádemeléskor más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Az ő fejét kéne megkopogtatni egy kalapáccsal . Vagy csákánnyal ...
jancsipapa
Egyébként a " csíntevés " két éve történt . Most jutottal el a vádemelésig ...
mate03
@jancsipapa!:Bizony! Nagyon nehéz szülés volt!
bence
@jancsipapa: ! Csak tudnám , addig mit csinált az igazságszolgáltatás ?! Csak nem szálanként számolta azt a bizonyost ?
wagabund
néha többször is nekifutok a szövegnek, mert némelyik firkász olyan szarul ír, hogy elsőre értelmezhetetlen...

szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.