Az egzotikus állatokra vadászó turistákat eddig is sokat támadták állatvédők világszerte, de Cecil, a híres zimbabwei oroszlán leölése után mindez új szintre lépett. Világszerte milliók követik az állatos híreket, az oroszlánt leterítő amerikai fogorvosra online és utcai tüntetések vártak, az Empire State Building épületére pedig veszélyeztetett állatok és Cecil arcát vetítették a hétvégén. Egy amerikai könyvelő, Sabrina Corgatelli nem annyira érezte meg, hogy merre tart épp a világ, mert mindettől függetlenül elég simán posztol képeket azóta is Facebook-oldalára Dél-Afrikában lelőtt állatokról. Természetesen meglehetősen nagy online felháborodás fogadta az egészet, de Corgatelli nem hátrált meg, és közölte, hogy van még kép a tarsolyában. A legnagyobb felháborodást ez a zsiráfos kép fogadta:

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez a nő (vagy mi) a bibliára hivatkozik, mert az Úr megengedte, hogy vadásszunk az állatokra. Tehát szerinte nyugodtan le lehet lőni bármit. Csak annyi a baki, hogy az Úr nem hinném, hogy a ritka állatok levadászására gondolt, hanem arra, hogy a túlélésért lehet ölni állatot.
A zsiráfnál nem volt fegyver, remélem legközelebb kiegyenlítettebb lesz a vadászat.
moiszikf
@human: Vadásszon azokkal a fegyverekkel, amik akkor léteztek, amikor az Úr kiadta a "vadászengedélyt"!
Zsoel
Zsiráfot, banyek? Ha valami nem vadásztrófea, akkor ez a szerencsétlen állat biztosan nem az, legfeljebb kocavadászoknak.

Gróf Széchenyi Zsigmond:

"A délutánt István zsiráfjára szántuk.
Előre bocsátom, hogy a zsiráfot a legszívósabb állatnak tartom. Még talán a
bivalynál is szívósabbnak. Minthogy azonban olyan jámbor és tehetetlen az
istenadta, könnyű fegyverrel szoktak rá vadászni, holott nehéz elefántpuskát érdemelne.
Mi is a régi hibába estünk. Cordite-fegyvert nem hoztunk, csak könnyű karabélyt. Meg is bántuk. István négyszer oldalba lőtte a zsiráfot, utána én is négyszer, de még ez sem volt elég. Csupán egy-egy fitymáló farklegyintéssel válaszolt a beléje vágódó golyókra. Úgy lődöztük a szerencsétlent, mint valami eldönthetetlen várat. Mikor végre megállt, közelébe szaladtunk és fejbe lőttük. Mint gránát találta templomtorony, úgy omlott össze. Csúnya látvány volt. Ez nem vadászat. Zsiráfot csak egyet lő életében az ember. Azt is sokallom. Egy tucat golyónk ráment."

Hát ezt még olvasni is rossz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.